Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nakon sat i pol igre slomili otpor pretposljednjih Brođana

Ivan Volarić

Fran Pavlović i Maurizio Banko u riječkom bloku/S. DRECHSLER

Fran Pavlović i Maurizio Banko u riječkom bloku/S. DRECHSLER

Riječani su ostvarili četvrtu prvenstvenu pobjedu

Rijeka – Marsonia 3:1




RIJEKA  Utakmica 9. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Marsonia 3:1 (26:24, 25:16, 24:26, 25:16). Dvorana mladosti. Gledatelja: 30. Suci: Poropat i Markulin.


RIJEKA: Pavlović 9, Stanić 10, Maglica 4, Banko 12, Lasić 6, Dukić 25, Čargonja 3, Marković, Markovski (L), Mičetić, Žeželić.


MARSONIA: Pejanović 5, Mandura 12, Barišić 12, Dorić 9, Kovačević 11, Marošević 1, Dugandžić 1, Peljušić 5, Filipović (L), Šunić (L).




Točno sat i pol vremena čiste igre trebalo je odbojkašima Rijeke da slome otpor pretposljednje Marsonije i vrate se prvenstvenim pobjedama. Trener Riječana Velimir Liverić bio je rano prisiljen potrošiti prvu minutu odmora. Semafor je pokazivao 5:11, a igrači Rijeke djelovali kao da ih je netko vratio u prošlu srijedu kada su u zaostaloj utakmici izgubili na Trsatu od Splita poslije niza od tri pobjede. Šok terapija je upalila. Domaći odbojkaši su se trgnuli i vrlo brzo stigli do poravnanja 15:15. Sandro Dukić ovoga puta nije ostao usamljen, pomogao mu je razigrani Karlo Stanić, a svoj doprinos dali su u srednjaci Luka Lasić i Fran Pavlović. Dukić dvaput nije prošao kod 24:22 i gosti su stigli na 24:24. Dukić je iz trećeg pokušaja bio neumoljiv, a onda je mladi tehničar Lovro Maglica “skuhao” set loptu. Odvažno i uspješno!


Drugi set donio je puno manje neizvjesnosti. Gosti su se držali do rezultat 16:15, a onda počeli polako posustajati. Ključnu seriju domaći su napravili na servisima Maurizia Banka. Sandro Dukić zakucao je drugu set loptu. Treći set slutio je na sličan rasplet, ali Riječani su se svojski potrudili vratiti goste u život. Prokockali su vodstvo 14:9, a u konačnici i jednu set loptu kod rezultata 24:23. U četvrtom setu stvari su vrlo brzo sjele na svoje mjesto. Kada su Lovro Maglica i Fran Pavlović povezali dva uzastopna bloka za 14:6 bilo je jasno da sva tri boda ostaju na Trsatu.