Težak udarac

Odbojkaši Rijeke ostali su bez glavnih karika, Sandro Dukić i Josip Vojak u Mladosti

Ivan Volarić

Sandro Dukić u bloku/Foto Arhiva NL

Sandro Dukić u bloku/Foto Arhiva NL

U financijskom smislu riječ je o ponudi koja se nije mogla tek tako odbiti. Osim toga, imao sam dogovor s Rijekom da mogu otići ukoliko se pojavi neka druga opcija koja mi odgovara - rekao je Dukić



RIJEKA Djed Božićnjak ovoga prosinca u širokom luku zaobišao je redove riječkog odbojkaškog prvoligaša. Na Trsatu su se potajno nadali nekom provjerenom pojačanju, a na kraju su, baš kao i ljetos, ostali bez glavnih igračkih poluga u prvom dijelu sezone – Sandra Dukića i Josipa Vojaka. Obojica odlaze u redove zagrebačke Mladosti koja se odlučila dodatno ojačati za nastavak sezone. Jasno je da će to s druge strane biti snažan udarac osjetno pomlađenu riječku ekipu i veliki izazov za odgovorne klupske ljude da do 8. siječnja pokušaju pronaći neka alternativna rješenja. U suprotnom dodatni teret past će na leđa mladih igrača, koji su jesenas sakupljali prvoligaško iskustvo i u kombinaciji s iskusnijim suigračima namaknuli sasvim solidnu bodovnu zimnicu.


– Prihvatio sam jako lijepu ponudu Mladosti za suradnjom do kraja sezone. U financijskom smislu riječ je o ponudi koja se nije mogla tek tako odbiti. Osim toga, imao sam dogovor s Rijekom da mogu otići ukoliko se pojavi neka druga opcija koja mi odgovara – govori Opatijac Sandro Dukić, hrvatski reprezentativac i povratnik u redove Mladosti nakon jedne polusezone.


Trener Velimir Liverić s njegovim i Vojakovim angažmanom u završnici ljetnog prijelaznog roka napravio je jako dobar posao. Riječani su se nakon početnog uhodavanja vrlo brzo vinuli prema vrhu ljestvice, čak se potiho počelo razmišljati o plasmanu u doigravanje. Dukićevim i Vojakovim odlaskom stvari se vrlo vjerojatno vraćaju na početak – borbu za ostanak.




– Sakupilo se nešto bodova u prvom dijelu sezone, mislim da će to biti dovoljno za izboriti ostanak u ligi. Sada će našim odlaskom puno veći teret pasti na mlade igrače, konačno će moći pokazati svoj talent i znanje, odnosno sve ono za što su se pripremali ove i prijašnjih sezona i na koncu balade jesu li i koliko naučili od nas dvojice. Nadam se da su nešto naučili u ovih nekoliko mjeseci koliko su trenirali i igrali s nama – dodao je Dukić, koji dobro zna što ga očekuje u Mladosti – imperativ osvajanja domaćih trofeja.


– Mladosti na pozicijama na kojima igramo ja i Vojak nedostaje igrača pa računaju s našim angažmanom to nadopuniti. Mladost uvijek ima visoke ambicije, ali nije cilj samo osvojiti Superligu jer su osvojili jako puno titula. Želja im je napraviti ekipu koja može biti konkurentna u MEVZA-i u interesu im je biti što bolji u tom regionalnom natjecanju – poručio je Dukić.