Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke očekivanim porazom zaključili sezonu, prvak održao sat odbojke riječkoj mladosti

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Favorizirani Zagrepčani naišli su tek u pojedinim periodima prvoga seta i trećeg seta na nešto snažniji otpor domaćina

Rijeka – Mladost 0:3




RIJEKA Utakmica 22. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Mladost 0:3 (16:25, 12:25, 13:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 60. Suci: Markulin i Poropat.


RIJEKA: Pavlović 1, Stanić 3, Čargonja 3, Marković 1, Maglica 1, Lasić 2, Mičetić, Žeželić, Dukić 13, Banko (L), Markovski (L), Banović 1,


MLADOST: Višić 3, Franca 11, Gajić 7, Nikačević 11, Zeljković 11, Buša 13, Jurković (L), Repek (L), Bakonji, Jakovac, Vaško, Vlašić, Cvancinger.




Odbojkaši Rijeke spustili su zastor na superligašku sezonu – očekivanim porazom. Aktualni prvak je odnio unaprijed upisane bodove s Trsata, Na trenutke previše impresioniranim Riječanima ostavio je mrvice i utjehu da su brojni mladi igrači dobili još jedan “odbojkaški sat” u njihovu školovanju i igračkom odrastanju. Favorizirani Zagrepčani naišli su tek u pojedinim periodima prvoga seta i trećeg seta na nešto snažniji otpor domaćina. Sandro Dukić uzaludno je vapio za još ponekim raspoloženijim suigračem. Nije ga pronašao ni nakon točno sat vremena čiste igre koliko je trajala utakmica izvjesna ishoda.


Sandro Dukić u prvom setu s nekoliko uzastopnih poena približio je Riječane na 10:11. Odgovor je bio – gromovit. Mladostaši su serijom 8-2 otišli na 19:12 i natjerali trenera Velimira Liverića na novi “time-out”. I nekoliko promjena uz pomoć kojih je pokušao odgoditi izvjesno. Gosti su neumoljivo koristili svaki slabiji prijem ili lošije odigrani napad Riječana. Brazilac Gabriel Franca prošao je iz druge linije iskoristivši prvu set loptu za početno vodstvo Zagrepčana.


Domaći odbojkaši su puno lošije otvorili i još gore zatvorili – drugi set, Kruno Nikačević je s nekoliko dobrih servisa odveo goste na 8:3, pridruži mu se i Petar Višić pa je uskoro na semaforu stajalo 4:11. Rijekina klupa ponovo je pokušala usporiti kola koja su jurila nizbrdo s novim ljudima s klupe za pričuve. Efekt je bio vrlo skroman. Prednost Mladosti rasla je poput kvasca, U riječkim redovima nije bilo pravog “kočničara”.. Set je vrlo brzo otišao u revijalne vode. Nije pomogla ni Liverićeva “jezikova juha” kod 7:17. Gajić je blokom zaključio set u kojem su Riječani previše griješili u onim elementarim stvarima da bi pružili ozbiljniji otpor gostima.


Sando Dukić je s dva uzastopna bloka za 9:9 početkom trećeg seta natjerao malobrojnu publiku na reakciju. Međutim, nade da će vidjeti malo neizvjesniju završnicu seta su vrlo brzo isčeznule. Dovoljno je bilo da Zagrepčani malo pritisnu servisima Riječane i razvoj situcije na parketu počne poprimati obrise kao u većem dijelu utakmice. Brazilac Gabriel Franca je još jednim as servisom stavio  “točku na i” ipak uspješne odbojkaške sezone na Trsatu. Riječani će sa sedme pozicije na kratkotrajni odmor, a onda kreće krvavi rad da bi se iduće sezone vratili u gornji dom hrvatske odbojke.