Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nakon gotovo dva sata igre poraženi od Centrometala u Nedelišću

Portal Novi list

Sandro Dukić u napadačkoj roli/Foto Arhiva NL

Sandro Dukić u napadačkoj roli/Foto Arhiva NL

Iskusna i ojačana ekipa iz Črečana bila je s(p)retnije ruke nakon pet odigranih setova



NEDELIŠĆE Utakmica 7. kola Superlige odbojkaša: Centrometal – Rijeka 3:2 (25:23, 22:25, 20:25, 25:23, 15:11). Dvorana Atom. Bez gledatelja: Suci: Tajana Kramar Šandl i Dominik Raca.


CENTROMETAL: Orešković, H. Novak, Lesinger, Jengić, I. Novak, Rihtarec (L), David, Juras, Vincek, Marciuš (L), Zelenika, Martinko, Lučić.


RIJEKA: Dukić, Žeželić, Colnar, Lasić, Vojak, Stanić, Lešić, Marković, Maglica, Banko (L), Banović, Smiljanić (L).




Odbojkaši Rijeke doživjeli su drugi prvenstveni poraz ove sezone. Riječanima je u rukama ostao utješni bod, nagrada za gotovo dva sata (116 minuta čiste igre!) borbe u Nedelišću koje se polako pretvara u mjesto koje bi momčad trener Velimira Liverića najradije zaobišla u širokom luku. Doduše, za razliku od prijašnjih poraza od Centrometala ovaj nije toliko iznenađenje. Iskusna i ojačana ekipa iz Črečana bila je s(p)retnije ruke nakon pet odigranih setova.


Riječani su u četvrtom pokušali izbjeći “pripetavanje”, primakli su se u završnici na dva poena zaostatka (22:20), ali više od toga nije išlo. Loše su otvorili odlučujući pet set. Domaćin je poveo 4:1, Riječani stigli do 5:5, a onda ušli u nekoliko poena minusa što se pokazalo ključnim. Trener Velimir Liverić pokušao je nešto preokrenuti s dva uzastopna “time outa”, no semafor je ubrzo pokazao 14:8 za Centrometal. Gosti su uspjeli spasiti tri meč lopte. Za nešto više nisu više imali snage.