Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nakon dva sata i 40 minuta drame izgubili od Varaždinaca

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Gosti su u odsutnim trenucima pokazali malo više mirnoće, možda i malo više napadačke širine

Rijeka – Kitro Varaždin 2:3




RIJEKA  Utakmica 3. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Kitro Varaždin 2:3 (22:25, 25:23, 27:25, 27:29, 16:18). Dvorana mladosti. Gledatelja: 80. Suci: Hamer i Jurković.


RIJEKA: Čekada, Pavlović 6, Maksimovski, Lasić, Banović, Žeželić, Dukić 36, Smiljanić (L), Maglica 3, Banko 3, Mičetić 27, Kupsjak 6.


KITRO VARAŽDIN: Mandura 19, Mišlov 4, Somođi 19, Dautbašić 2, Ivić (L), Oršolić 29, Kucljak, Čilaš, Senčar 9, Stojić 3, Mamić.




Trener Riječana Velimir Liverić u najavi utakmice poručio je kako će oni gledatelji koji se odluče na dolazak na Trsat imati što vidjeti. I nije pogriješio! Malobrojni ljubitelji odbojke mogli su uživati u gotovo dva sata i 40 minuta dobre odbojke sa sretnim završetkom za varaždinske odbojkaše. Riječani su izgubili prvi set, gubili u drugom, a onda je Sandro Dukić nakon jednog verbalnog okršaja na mreži odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Priključio se pucački raspoloženom Teu Mičetiću i sve je slutilo na riječki preokret. Vodili su domaći odbojkaši 2:1 u setovima, 23:22 i 24:23 u četvrtom setu. Vodili su i 10:8 u petom setu.


Imali su u rukama snažne argumente za ostvarenje prve pobjede u trećem ovosezonskom nastupu, no uporni gosti predvođeni sjajnim pucačem Oršolićem i blokerom Mandurom mislili su drugačije. Pokazali su malo više mirnoće, možda i malo više napadačke širine u odsutnim trenucima. Riječani su spasili tri meč lopte, četvrtu nisu uspjeli. Varaždinski blok je kao i u većem dijelu utakmice bio previsok u odsutnom trenutku za veliko slavlje gostiju i utješni pljesak navijača Riječanima na silnoj borbenosti.