Bez velikih očekivanja

Odbojkaši Rijeke godinu na izmaku zaključili su skromno, a Djed Božićnjak donio im je samo “krv, znoj i suze”

Ivan Volarić

Sudionici prvoga dijela odbojkaškog kampa na Trsatu

Sudionici prvoga dijela odbojkaškog kampa na Trsatu

Ne vjerujem da će biti nekih promjena u kadru, a i nema potrebe - rekao je kratko na tu temu trener Riječana



RIJEKA  Djed Božićnjak ove godine nije bio darežljiv prema odbojkašima Rijeke. Donio im je samo »krv, znoj i suze«. Trener Velimir Liverić dat će nekoliko slobodnih dana prvoj momčadi, a onda 3. siječnja krenuti s pripremama za nastavak sezone. Iako je u tijeku prijelazni rok, od njega se na Trsatu ne očekuje ništa posebno.


– Ne vjerujem da će biti nekih promjena u kadru, a i nema potrebe – rekao je kratko na tu temu trener Riječana.


Stalna smanjivanja sredstava iz gradskog i županijskog proračuna učinila su svoje. Budući da novaca za igrače sa strane nema, u klubu su se okrenuli domaćim rješenjima, jedinom preostalom modelu »opstanka« – povratniku Sandru Dukiću, nekolicini starosjedioca (Lešić, Banko…) i hrpi darovitih mladih igrača (Stanić, Maglica, Čargonja…), koji guraju najbolje što mogu. U prvom dijelu sezone skupili su 14 bodova, čime su praktički već osigurali ostanak u Superligi. Za nešto više treba, u prvom redu, vremena, zatim puno rada, dosta odricanja i najviše – strpljenja. Jedina formula kada se klub okrene stvaranju i afirmaciji mladih igrača iz vlastitog omladinskog pogona ili igrača pristiglih iz klubova iz pripadajućeg bazena, poput Rijeci vjernog partnera – MOK-a Grobničana.




Da u Rijeci razmišljaju korak unaprijed pokazuje i besplatni zimski kamp za mlade igrače koji u dva turnusa (do i nakon Nove godine) organiziraju na Trsatu. Prvi dio odradilo je četrdesetak mladih odbojkaša iz svih gradskih klubova, vjerojatno će jednaki broj odbojkaša odraditi i drugi dio kampa s prvim danima siječnja. Valjda će sav taj predan rad i trud vidjeti i Djed Božićnjak pa istekom 2022. godine staviti nešto opipljivo ispod klupskog bora. Četiri tisuće kuna, koliko je klub dobio od Primorsko-goranske županije istekom 2021. godine, nije dostatno ni za troškove putovanja juniora na skorašnje državno prvenstvo u Zadar.