Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke doživjeli prvi poraz ove sezone koji ne spada u red potpuno očekivanih

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Spličani su za nešto manje od sat i pol igre odnijeli sva tri boda s Trsata

Rijeka – Split 0:3




RIJEKA  Utakmica 5. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Split 0:3 (22:25, 24:26, 16:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 60. Suci: Raca i Humski.


RIJEKA: Čekada, Macan, Đulović, Bačić, Krmpotić, Vlah (L), Lasić 2, Banović, Mičetić 4, Žeželić 1, Dukić 23, Babić 11, Banko (L), Maglica 2.


SPLIT: Barić 4, Glaurdić 6, Ćosić 6, Dell’Orco 16, Omašić 6, Gudelj 7, Kozlica, Klisović, Doljanin, Šučur, Pervan (L), Mrduljaš.




Odbojkaši Rijeke upisali su četvrti poraz ove sezone, prvi koji ne spada u red potpuno očekivanih. Splićani su sastav s kojim su se Riječani nadali “potući” i uz prednost domaćeg terena doći do druge pobjede. No, Riječani su igrali na refule. Svaki put kada bi se činilo da će okrenuti tijek meča na svoju stranu upali bi u dvije, tri pogreške i vratili goste u život. Ključan je bio drugi set u kojem su se domaći “vratili iz mrtvih”. Splićani su prokockali pet poena prednosti, Riječani su od 12:17 stigli do prednosti 20:18. No, gosti su na seriju 8-1 odgovorili serijom 4:0 za 20:22. Dukić, Babić i Lasić spasili su tri set lopte kod vodstva gostiju 21:24. Sve je slutilo na veliki preokret u završnici, no Lovro Maglica je izbacio jedan servis u aut, a onda je lopta u napadu otišla na najmlađeg – Tea Mičetića. I završila u gostujućem bloku.


Pokušali su Riječani produžiti nadu u trećem setu. Poveli su 9.6 i – ugasili se. Ponovo su Splićani u prijelomnim trenucima bili mirniji. Osim toga bili su u napadačkom smislu puno raznovrsniji. Sandro Dukić je u tom dijelu povremenu pomoć imao tek u Lovri Babiću. Riječki srednjaci su dobili malo lopti, ostali rijetko pronalazili put kroz suparnički blok. Povrh svega na kraju su se u riječke redove uvukli malodušje i nervoza. Mladi igrači su pognuli glave, stariji počeli gubiti živce… Poraz je nakon nešto manje od sat i pol igre bio – neizjbežan i neminovan.