Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke doživjeli očekivani poraz u Kaštel Starom, Riječani se trgnuli u drugom setu…

Portal Novilist.hr

Maurizio Banko/Foto Arhiva NL

Maurizio Banko/Foto Arhiva NL

Ribola Kaštela jednostavno je u ovom trenutku prejaka za mladu riječku ekipu

Ribola Kaštela – Rijeka 3:0




KAŠTEL STARI Utakmica 15. kola Superlige odbojkaša: Ribola Kaštela – Rijeka 3:0 (25:13, 25:18, 25:13). Gradska dvorana Kaštela. Suci: Špadina i Ninić.


RIBOLA KAŠTELA: Perić 5, Šuker 7, Cikojević, 3, Bašić (L), Pervan (L), Barić, Vuković 8, Jureta, Cvijović 2, Ivić 2, Kulušić 1, Barać, Bijelović, Palić.


RIJEKA: Stanić 7, Colnar, Čargonja 2, Donevski 3, Lavić 1, Marković, Maglica, Lasić, Banko 5, Banović, Smiljanić (L), Žeželić.




Odbojkaši Rijeke za nešto više od sat vremena igre doživjeli su i četvrti poraz u nastavku sezone i jedan od onih na koje su sasvim sigurno unaprijed računali u trenucima kada su u zimskom prijelaznom roku ostali bez dvojice ponajboljih igrača Sandra Dukića i Josipa Vojaka. Ribola Kaštela jednostavno je u ovom trenutku prejaka za mladu riječku ekipu, koja je i u ovoj utakmici unatoč porazu pokazala i neke dobre stvari. To se u prvom redu odnosi na drugi set u kojem je trener Velimir Liverić posegnuo za pričuvnim snagama, koje su svojim ulaskom (Donevski, Lavić…), donijele određene pomake u igri i novu energiju na parketu, pa je ta dionica završila s pristojnom razlikom. Riječani su se trgnuli, a onda u trećem setu vratili u “film” iz prvoga. A to znači da su se silom prilika prepustili kvalitetnijem domaćinu koji je dominirao u svim elementima igre.


Ostali rezultati 15. kola: Centrometal – Mladost 0:3, Mursa – Kitro Varaždin 3:0, Split – Rovinj (ned., 15), Sisak – Zadar 2:3, Marsonia slobodna. Poredak: Mursa 38, Mladost 36, Ribola Kaštela 28, Split 27, Kitro Varaždin 21, Centrometal 20, Rijeka 18, Zadar 12, Sisak 9, Marsonia 8, Rovinj 5 bodova.