Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke dočekuju Split u zaostaloj utakmici: “Protiv Igora Omrčena će biti puno teže”

Ivan Volarić

Fran Pavlović/Foto V. KARUZA

Fran Pavlović/Foto V. KARUZA

U posljednjim utakmicama vidljiv je napredak u našoj igri - tvrdi Fran Pavlović, središnji bloker riječke momčadi



RIJEKA Odbojkaši Rijeke nastavljaju s ubrzanim ritmom utakmica u završnici kalendarske godine. Sve je počelo subotnjom pobjedom u osmini finala Kupa u Bibinju, nastavilo se prošle srijede domaćim trijumfom nad Zadrom u zaostaloj prvenstvenoj utakmici, potom je prošle subote uslijedio još jedan prvenstveni uspjeh u Rovinju, a ove srijede na rasporedu je još jedan superligaški zaostatak – domaći susret sa Splitom (18 sati) na trsatskom parketu.


– U posljednjim utakmicama vidljiv je napredak u našoj igri. U prvom redu smo se uigrali, osim toga u posljednjih godinu dana sazreli su i mladi igrači. Sigurno da im je puno lakše igrati uz pomoć nas nekoliko starijih – govori središnji bloker Fran Pavlović, 24-godišnji Karlovčanin, koji se ovoga ljeta vratio u riječke redove nakon jednogodišnjeg odlaska u drugoligaša Mlaku.


Blok je u Rovinju posebno dobro funkcionirao, a to je upravo jedna od najvažnijih zadaća Pavlovića i suigrača, koji igraju na poziciji »srednjaka«.




– Blok sobom nosi i elemente sreće, ali slažem se – u ključnim trenucima smo dobro postavljali blok. Dobro smo ih napali servisom i time otežali Rovinjanima posao. Nije bilo puno penala s njihove strane. Nama je to olakšalo spajanje bloka.


Riječani su ove sezone svladali Zadar, Rovinj i Goricu, sastave iz donjeg dijela ljestvice. Split će donijeti odgovor može li se ova riječka momčad uhvatiti ukoštac i s ekipama iz gornjeg doma hrvatske odbojke.


– Puno toga ovisi u kojem sastavu će doći Split, odnosno hoće li Igor Omrčen igrati ili ne. Na posljednje dvije utakmice je bio u sastavu, prije toga nije. Koliko čujem, s treninzima je krenuo prije mjesec dana, zaigrao je protiv Centrometala, dok protiv Zadrana nije ulazio u igru. Upitno je hoće li doći na Trsat, a neovisno o tome očekuje nas zanimljiva utakmica. Ako ne bude igrao, smatram da smo favoriti, ako zaigra, sigurno će biti puno teže – napominje student pete godine Pomorskog fakulteta (smjer logostika), kojem je ovo šesta godina u Rijeci.


Na Trsatu je nastavio igračku i započeo sudačku karijeru. Dobrodošla pomoć kapetanu Luki Lasiću kada treba reagirati nakon nekih dvojbenih sudačkih odluka. Franov savjet je sigurno dobrodošao.


– Trener Liverić mi je, kada sam došao u Rijeku, sugerirao da se okušam i kao sudac. Naši najiskusniji igrači poput Dukića i Lasića imaju određeni autoritet kod sudaca, ali sigurno da im dobro dođe da ih usmjerim kada se obraćaju sucima… – rekao je Pavlović.