Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke dočekuju Sisak na Trsatu, na tribine može dvjestotinjak gledatelja

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić/Foto Arhiva NL

Želja nam je ostvariti novu pobjedu i predstaviti se u dobrom svjetlu našim navijačima - kaže trener Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke se nakon startne pobjede u Zadru (3:1) i prvih bodova u novoj sezoni večeras (18 sati) protiv Siska predstavljaju svojim navijačima u Dvorani mladosti. Tribine će biti otvorene za dvjestotinjak navijača koji će pritom morati poštovati epidemiološke mjere, što između ostaloga uključuje ostavljanje osobnih podataka za gornjem ulazu u dvoranu. Riječka momčad doživjela je ovoga ljeta značajne kadrovske promjene. U druge sredine otišli su Bogdanović, Ličina, Pavlović i Lozić, Osojnak je privremeno prekinuo karijeru. Riječ je o pet igrača iz udarne prošlosezonske šestorke.


Na Trsat se vratio reprezentativac Sandro Dukić, stigao je i iskusni Josip Vojak, obojica igraju na poziciji primača-pucača. Sve ostale pozicije popunili su »klinci« iz vlastite škole odbojke, odnosno igrači koji su stigli u omladinski pogon Rijeke iz klubova s kojima se gaji dugogodišnja suradnja (Grobničan, Gornja Vežica…). Posebno je izražen grobnički štih u ekipi Velimira Liverića koja nakon zadarskog trijumfa priželjkuje novi uspjeh i uspješno porinuće nove ekipe pred svojim simpatizerima.


– Zadovoljan sam s prvom utakmicom, pogotovo s mlađim igračima. Zadovoljan sam i kako dečki treniraju, iz treninga u trening izgledamo sve bolje i bolje, tehničari slobodnije dižu lopte i vjerujem da će u konačnici sve to biti OK – govori Liverić.




Siščani su izgubili susret prvoga kola od Varaždina 3:0, ali za zelenim stolom. Došlo je do nesporazuma oko termina i mjesta odigravanja utakmice pa je na kraju taj čvor raspetljan administrativnim putem. Riječani tako nisu uspjeli saznati ništa više o svojim suparnicima.


– Pretpostavljamo da je riječ uglavnom o prošlosezonskoj ekipi u kojoj se puno toga vrtilo oko Tepavca. Probat ćemo ga zaustaviti. Jasno, želja nam je ostvariti novu pobjedu i predstaviti se u dobrom svjetlu našim navijačima. Bitno je da igramo slobodno. Nema razloga da ne bude tako – poručio je Liverić.