Kup Vinka Dobrić

Odbojkaši Rijeke dočekuju Mursu u polufinalu Kupa: “Pružiti što jači otpor favoritu”

Ivan Volarić

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Sandro Dukić/Foto V. KARUZA

Mursa je ove sezone dovela šest stranaca s jasnim ciljem, da osvoje Kup i prvenstvo. Na nama je pružiti što jači otpor i dokazati da smo zaslužili zaigrati polufinale Kupa - kaže Dukić



RIJEKA  Odbojkaši Rijeke večeras od 19 sati na Trsatu dočekuju Mursu u polufinalu Hrvatskog odbojkaškog kupa Vinka Dobrića. Da je kojim slučajem u pitanju nogometni, a ne odbojkaški sraz, vjerojatno bi se govorilo o tome kako su u »kup susretima uvijek moguća iznenađenja, a posebno kada je u pitanju jedna utakmica«. No, u odbojci je prostor za iznenađenja bitno sužen. Osječani dolaze u Dvoranu mladosti kao apsolutni favoriti i sve osim njihove glatke pobjede predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju. No, sve to ne znači da će se Riječani unaprijed predati.


– Poslužit ću se nogometnom terminologijom i reći da je i u odbojci lopta okrugla kao i u nogometu. To znači da je uvijek sve moguće – govori iskusni 30-godišnji Sandro Dukić, lider riječkog sastava. – Treba, međutim, realno istaknuti da je poprilična razlika u kvalitetama ekipa. Mursa je ove sezone dovela šest stranaca, dakle šest profesionalaca koji su dovedeni s jasnim ciljem, da se osvoji Kup i prvenstvo. Na nama je u takvim okolnostima pružiti što jači otpor i dokazati da se nismo slučajno našli u polufinalu, već da smo cijele sezone naporno radili i da smo zaslužili zaigrati polufinale Kupa.


Napad servisom


Mladi riječki sastav je od početka sezone kroz utakmice rastao na planu igre i rezultata. Sada se već može govoriti o kontinuitetu vrlo pristojnih izdanja.




– Kako prvenstvo odmiče, mi smo sve bolji i bolji. Međutim, još uvijek dolazi do izražaja manjak iskustva. Kada je teška lopta, kada se ne smije pogriješiti, dogodi se pogreška. Sigurno da tu ima malo straha, malo manjka vjere u sebe… No, sve to je sastavni dio igračkog odrastanja i puta na kojem smo kao momčad već nekoliko sezona. Nitko nije postao igrač preko noći. Moramo to prihvatiti i s time se nositi.


Donedavni hrvatski reprezentativac šansu protiv Murse vidi u onim elementarnim stvarima.


Navijači


– U odbojci je to vrlo jednostavno objasniti. Moramo ih napasti servisom i odmaknuti ih od mreže te igrati od poena do poena.


Riječani inspiraciju mogu pronaći u četvrtfinalnom ogledu protiv Varaždina kada su fanatičnom borbenošću iznenadili favorizirane goste.


– To je bila jedna od naših boljih predstava ove sezone. Zašto ne to ponoviti! Igramo doma, na našem terenu, pred našim navijačima. Ne bismo trebali imati prepreka da, ako već ne možemo pobijediti, onda pružimo što jači otpor.


Prvenstvenom pobjedom u Sisku prošle subote napravljen je još jedan korak prema mirnoj završnici sezone, bez stresova oko borbe za ostanak u ligi.


– Imamo još za odigrati utakmice protiv ekipa koje su iza nas na ljestvici. Bolji smo od njih, ali to moramo pokazati na terenu – rekao je lider riječkog sastava.