Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke dočekuju Kaštelane: “Stvoriti što veće probleme favoritima”

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto M. LEVAK

Velimir Liverić/Foto M. LEVAK

Moramo se kroz takve utakmice maksimalno potruditi pripremiti za ono što nas čeka u utakmicama protiv ravnopravnih suparnika - rekao je trener Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas od 17 sati na Trsatu imaju zakazan prvi domaći ispit u 2024. godini. Riječane kao i prošle nedjelje u Osijeku čeka suparnik iz samog vrha Superlige, Ribola Kaštela. Budući da Kaštelani, kao i Osječani, figuriraju za najveće izazivače Mladosti, aktualnoga prvaka, jasno da riječki izgledi za uspjeh u današnjem susretu nisu pretjerano veliki.


– U Osijeku smo na trenutke izgledali OK, a sada ćemo pokušati produžiti te periode dobre igre na što duže intervale. Želja nam je pokušati stvoriti što veće probleme našim gostima i maksimalno im otežati put do pobjede – govori trener Riječana Velimir Liverić, koji je svjestan da bi sve osim pobjede Kaštelana predstavljalo veliko iznenađenje.


– Kaštela je favorit i to nije sporno, međutim, i mi imamo svoje ciljeve. Moramo se kroz takve utakmice maksimalno potruditi pripremiti za ono što nas čeka u utakmicama protiv ravnopravnih suparnika. E, sad, vidjet ćemo da li će nam takav pristup donijeti koji set. Lopta je okrugla, rekli bi nogometaši. U svakom slučaju, moramo se boriti i nastojati igrati bolje nego u Osijeku – dodao je Liverić.




Riječane nakon Ribola Kaštele iduće srijede čeka gostovanje u Varaždinu pa domaći susret protiv Zadra, kada za sastav s Trsata zapravo počinje borba za ostanak u Superligi.