Odbojka na pijesku

Odbojkaši KOP Opatije su stekli veliki bod prednosti u utrci za novim naslovom: “Taj bod mogao bi biti ključan…”

Ivan Volarić

FIlip Silić u opatijskom bloku

FIlip Silić u opatijskom bloku

Nakon prvoga dijela prvenstva imamo bod prednosti ispred Sigeta koji može biti ključan - rekao je Ivan Đorđević, trener-igrač KOP Opatije



RIJEKA Šest pobjeda i jedan remi protiv najvećeg konkurenta Sigeta, predvođenog ponajboljim parom u ovom dijelu Europe, Slovencima Janom Pokeršnikom i Nejcom Zemljakom. Učinak je to odbojkaša KOP Opatije koji su nakon prvog kruga natjecanja, odnosno sedam odigranih kola podigranih na Jarunu, napravili veliki korak prema obrani naslova pjeskaških prvaka Hrvatske. Opatijci su i u nešto brojčano skromnijoj postavi stekli bod prednosti (Siget je u nedjelju neplanirano ispustio bod protiv Zagreba), nakon prve polovice prvenstva, što znači da si u drugom dijelu prvenstva, na putu prema novoj tituli, mogu priuštiti novi remi sa Sigećanima uz naravno pobjede u preostalim susretima.


– Definitivno nismo iznenađeni ovakvim raspletom, ali smo jako zadovoljni. Nismo iznenađeni jer je roster, bez obzira na to što je bio kratak, bio ultra kvalitetan. Nakon prvoga dijela prvenstva imamo bod prednosti ispred Sigeta koji može biti ključan. Pred nama su još dva okupljanja, ima još dosta utakmica. Vjerujem da ćemo nastupiti u kompletnijem sastavu i ostvariti ono što priželjkujemo – rekao je Ivan Đorđević, trener-igrač KOP Opatije, koji je u dva dana sakupio 16 odigranih setova (samo dva izgubljena!)… Uz njega subotnji program su izvukli Ivan Lozić, Aleksandar Gavrilov i Filip Silić, a u nedjelju je opatijski sastav pojačao još jedan Opatijac – Sandro Dukić. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu i odbojkašu Mladosti, nerijetko gostu terena u Ičićima…


Zlatna rezerva


– Sandro je član našeg kluba, naknadno smo ga priključili zbog ozljede Gavrilova. Otvorila se mogućnost igranja s obzirom na situaciju koja vlada zbog korone u Mladosti, odnosno u reprezentaciji. Dao je kao i drugi igrači svoj veliki doprinos, odigrao je stvarno vrhunski. Ušao je kao rezerva, a na kraju se prometnuo u zlatnu rezervu – dodao je Đorđević.
Jedini bod ispustili su Silić i Gavrilov koje su svladali Pokeršnik i Zemljak. Sve ostale susrete Opatijci su dobili. Zanimljivo je da su trijumfu na Jarunu na kraju veliki pečat dali baš opatijski odbojkaši: Đorđević i Dukić.


Ivan Đorđević i Sandro Dukić

Ivan Đorđević i Sandro Dukić (KOP Opatija)




– Na kraju smo prvi dio turnira zaključili s domaćim parom… U prvom redu ciljamo na kvalitetu, međutim, ne zanemarujemo pritom ni domaći kadar. Uostalom, imamo žensku ekipu koja je sastavljena isključivo od domaćih, mladih igračica. Samanta Fabris je primjerice pokazala interes da bi igrala za nas, međutim, procijenili smo da ćemo i dalje forsirati i razvijati naše mlade igračice. Situacija s muškom odbojkom u županiji je ipak bitno drugačija nego u ženskoj. Puno je manji interes… Kada spominjemo strance, mogu samo reći da svi ovi igrači koji nastupaju za KOP Opatiju su dugo godina članovi kluba i dolaze godinama na naš turnir u Ičićima. Dakle, riječ je i o obiteljskim prijateljima i mi ih u klubu ne smatramo strancima već praktički domaćim igračima. Oni su »krvarili« za svaki poen u dresu KOP Opatije i mislim da smo svi zajedno više nego dostojno prezentirali grad Opatiju i klub. Mislim da svi možemo biti ponosni za njih i zadovoljni što su dio ovog našeg projekta koji je velika promidžba ne samo za klub i odbojku na pijesku, već i grad Opatiju – kazao je Đorđević.


Siget dominirao


Muška ekipa Opatije je okončala prvi krug s 13 bodova, Siget ima 12, Žnjan 10, Retfala 6, Zagreb 5, Čakovec 5, Banjole 5, a Čazma je ostala bez boda. U ženskoj konkurenciji je prema očekivanjima dominirao Siget (ispred Žnjana i Žal Banjola) kojega je za ovu priliku pojačala i hrvatska reprezentativka Samanta Fabris. Upravo su igrači i igračice dvoranske odbojke, lišeni klupskih i reprezentativnih obveza uslijed korona-stanke, donijeli kvalitetu više turniru. Kako u muškoj, tako i ženskoj konkurenciji. Mladi opatijski sastav bez ijedne seniorke morao se zadovoljiti s dva remija u sedam nastupa i nekoliko tijesnih poraza, te osmim mjestom u konkurenciji isto toliko ekipa. Više nego dobar motiv za daljnji rad uoči skorašnjeg novog okupljanja u Puli 11. i 12. srpnja, te završnog 25. i 26. srpnja u Podstrani.