WRC Croatia Rally

Objavljena lista prijava za WRC Croatia Rally, oproštajna utrka Nike Pulića

Valentina Prokić

Ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih, odmjerit će snage i svoje vozačke vještine na atraktivnim brzincima



ZAGREB Točno 25 dana do najvećeg sportskog natjecanja i istinske poslastice za ljubitelje automobilizma i oktanskih uzbuđenja, objavljen je popis posada koje će nastupiti na WRC Croatia Rallyju 2022., od 21.-24. travnja. Ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih, odmjerit će snage i svoje vozačke vještine na atraktivnim brzincima u čak pet hrvatskih županija. U jednoj od njih svoje će iskustvo i umijeće pokazati i legenda auto moto sporta, Niko Pulić, koji će upravo na WRC Croatia Rallyju zaključiti svoju dugogodišnju karijeru i oprostiti se od svojih brojnih fanova.


I ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže mladi Finac Kalle Rovanpera. Prošlogodišnji Croatia Rally ne pamti po dobrome, izletio je sa staze već na prvom brzinskom ispitu. Ove će godine tražiti bodove koji bi ga zadržali na vrhu. Veliku konkurenciju imat će u Belgijancu Thierryju Neuvilleu i momčadskom kolegi Elfynu Evansu. Neuville je bio vodeći u Hrvatskoj nakon prvog dana natjecanja, ali u subotu je ispustio vodstvo zbog pogrešnog izbora guma. Evans je s druge strane pobjedu prepustio Sebastien Ogieru na posljednjem zavoju u Kumrovcu. Vratit će se i potpisnik najatraktivnijeg skoka prošlogodišnjeg natjecanja, Francuz Adrien Fourmaux, koji je zapalio publiku na brzinskom ispitu Kostanjevac – Petruš Vrh dugačkim letom.


Hrvatske boje branit će osam posada predvođenih legendarnim Nikom Pulićem. Nastup je prijavio i aktualni prvak Hrvatske Viliam Prodan, na brzince Croatia Rallya vratit će se otac i sin Krešimir i Martin Ravenščak, Ivica Siladić i Željko Magličić, dok bi premijeru trebali imati Jan Pokos i Vjekoslav Čičko. Većina je hrvatskih posada prijavila automobile klase Rally4, dok će Siladić i Pulić nastupiti u jačim klasama.