Skijaški skokovi

Novogodišnja turneja: Norvežanin Lindvik najbolji u Garmischu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Norveški 21-godišnji reprezentativac Marius Lindvik iznenađujući je pobjednik natjecanja skijaša skakača u Garmisch-Partenkirchenu, drugoj stanici novogodišnje turneje »Četiri skakaonice«, koje je tradicionalno održano prvog dana u nove kalendarske godineGARMISCH-PARTENKIRCHEN – Norveški 21-godišnji reprezentativac Marius Lindvik iznenađujući je pobjednik natjecanja skijaša skakača u Garmisch-Partenkirchenu, drugoj stanici novogodišnje turneje »Četiri skakaonice«, koje je tradicionalno održano prvog dana u nove kalendarske godine.


Lindvik je u prvoj seriji skokom od 143,5 metara izjednačio rekord skakaonice u Garmischu te je stvorio bodovnu zalihu za finalnu seriju u kojoj mu je skok od 136 metara bio dovoljan za ukupan trijumf i prvu pobjedu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup.


Lindvik je za svoje skokove skupio 289,8 bodova i tako za 4,8 bodova nadmašio domaćeg reprezentativca Karla Geigera (132 i 141,4 m) koji se, baš kao i prije tri dana u Oberstdorfu, osvojio drugo mjesto.
Na treće je mjesto doletio Poljak Dawid Kubacki (137 i 139,5 m), a četvrti je bio Japanac Ryoyu Kobayashi (132 i 141 m), čime je zaustavljen njegov niz od pet uzastopnih pobjeda na Novogodišnjoj turneji.


Kobayashi je ipak uspio zadržati vodstvo u redoslijedu turneje (587,2 boda), ispred Karla Geigera (580,9) i Dawida Kubackog (578,7). Branitelj prošlogodišnjeg naslova je vodeći i u redoslijedu za Svjetski kup sa 590 bodova, a slijede ga Geiger (507) i Austrijanac Stefan Kraft (439).


Novogodišnja turneja se seli u Austriju, a treće od četiri natjecanja na rasporedu je u subotu, 4. siječnja na skakaonici Bergisel u Innsbrucku, dok je finalno nadmetanje dva dana poslije u Bischofshofenu.