US Open

Novaka Đokovića nakon osvajanja US Opena stigla su teška pitanja: “Da nisam iz Srbije već bih bio vinut u nebesa…”

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Poslije seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam vidio jasno, sve mi se mutilo - opisao je Nole detalje s finala



RIJEKA Novak Đoković ovako je prokomentirao osvajanje svojeg 24. Grand slam turnira u karijeri, a posebno teške trenutke kroz koje je prolazio u finalu.


– Reći ću najiskrenije: pomogli su mi Bog i anđeli čuvari.  U tim trenucima, kada fizički i materijalno ne osjećaš sebe, kada ti se sve vrti, u tim trenucima sa svojom vjerom, vjeruješ u božansku intervenciju. To mi se dosta puta u karijeri dogodilo. Iznenadio sam dosta puta sam sebe kako sam to izdržao, a moguće je da izdržiš samo ako i kada vjeruješ u Boga i kada je tu neka viša sila u koju vjeruješ. U tim trenucima igraš samo po instinktu i intuiciji. Poslije seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam vidio jasno, sve mi se mutilo. Teško je rječima opisati jer si došao do krajnje točke. Ovo mi je najteži set koji sam dobio u životu, pogotovo s njim koji je kao hobotnica sve hvata i uvijek te tjera da udariš još jedan udarac. Znao sam da se neće predati posle prvog seta. Znao sam šta me očekuje, ali nisam mislio da će set biti dug, to je presudilo pobjednika, u trećem setu sam bio dobar na terenu – rekao je Novak.


Uslijedilo je pitanje vidi se kao jedan od najvećih sportaša svih vremena:




– To ću ostaviti vama i svima drugima. Ono što mogu reći je da nisam iz Srbije već bih bio vinut u nebesa. Koliko ću još igrati?


Olimpijske igre su cilj, razmišljam o tom smislu, ako ne završavam sada, možda do LA. Vidjet ćemo. Ovisi o mnogo faktora, a najviše od osjećaja u srcu i duši. Ako ima smisla to što radim, onda ću nastaviti. Koliko – ne znam – rekao je Nole.