Prepiska

Novak jasno poručio da se ne misli cijepiti uoči US Opena, a onda se supruga Jelena “uhvatila” na Twitteru s njegovim velikim kritičarem

Portal Novi list

Novak i Jelena Đoković/Foto REUTERS

Novak i Jelena Đoković/Foto REUTERS

On jednostavno bira šta je najbolje za njegovo tijelo, a ako ne može da igra turnir zbog tog izbora, on će prihvatiti - napisala je Jelena Đoković



RIJEKA Novak Đoković jasno je nakon osvajanja Wimbledona poručio da se nije i ne namjerava cijepiti što mu sukladno po važećim propisima zatvara vrata nastupa na idućem Grand Slam turniru – US Openu. Na tom turniru mogu nastupiti necijepljeni tenisači, ali ne mogu ući u SAD pa je jasno da, ako se ne napravi ustupak ili promjeni važeći zakonski okvir, Novak neće pojaviti na tom turniru. Isto tako za njega je, barem do daljnjega, na snazi zabrana ulaska u Australiju pa će u tom slučaju preskočiti ne samo idući već i iduća dva Grand Slama.


Njegov najveći kritičar Ben Rotenberg pokrenuo je ove Novakove izjave raspravo na Twitteru u koju se uključila i Đokovićeva supruga Jelena.


– Ako ne dođe do brze zakonske promjene ovo će biti posljednji Grand slam za Novaka Đokovića. Amerika zahtjeva cijepljenje za sve strane državljane, a Đoković je rekao da je isključio mogućnost da se cijepi, i tako se predstavio kao zaštitno lice antivaksera – napisao je Ben Rotenberg, a onda je usledio žestok odgovor Jelene.




– Izvinite. Samo se uvjerite da je zabilježeno da ste ga vi označili kao antivaksera iz bilo kojeg razloga koji imate. Jednostavno je odgovorio šta je njegov izbor – napisala je Jelena.


– Razumijem da je to njegov izbor, ali također kažem da ga je njegova odluka da bude toliko protiv cijepiva da to utječe i ograničava njegovu mogućnost igranja turnira da ga je napravila htio on to ili ne, u velikog idola antivaks pokreta. To sam jasno vidio tijekom događanja u Australiji – odgovorio je Ben, a onda je uzvratila Jelena:


– Kreirati vrlo osuđujući narativ koji se poklapa s vašom agendom. On jednostavno bira šta je najbolje za njegovo tijelo, a ako ne može da igra turnir zbog tog izbora, on će prihvatiti.


– Mogu prihvatiti osudu, vjerujem da svaki građanin i javna ličnost imaju dužnost da se ponašaju odgovorno s javno zdravstvenim akcijama i porukama tijekom pandemije, a kao netko smatra Novaka utjecajnim šampionom, on me iznova i iznova jako razočarao – napisao je Ben Rotenberg.