Wimbledon

Novak Đoković tvrdi da će mu zabrana ulaska u SAD i sudjelovanja na US Openu biti dodatni motiv tijekom Wimbledona

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ne mogu puno toga napraviti, na američkoj je Vladi da li će dozvoliti ulazak necijepljenim ljudima u zemlju - rekao je Nole



RIJEKA Necijepljeni sportaši mogu nastupati na US Openu, ali necijepljeni putnici ne mogu ući u SAD pa samim time Novak Đoković ne može nastupiti na US Openu. Srpski tenisač osvrnuo se na taj problem tijekom svoje presice u Londonu uoči početka Wimbledona.


– Za sada mi nije dozvoljen ulazak u SAD, tako da mi je to ovdje dodatna motivacija. Ne mogu puno toga napraviti, na američkoj je Vladi da li će dozvoliti ulazak necijepljenim ljudima u zemlju – izjavio je Ðoković koji u All England Clubu kreće po 21. Grand slam titulu u karijeri. Doduše, ova ne nosi sobom bodove budući da je ATP donio odluku da se zbog zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim igračima na Wimbledonu neće dodijeljivati bodovi.


– To će više utjecati na druge tenisače nego na mene. Neću reći da bodovi nisu bitni, ali za mene nisu bitni kao ranije. Ne jurim za plasmanom kao nekada kada sam želio oboriti Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Međutim, ne slažem se sa zabranom da ne igraju Rusi i Bjelorusi. Ne vidim što su oni krivi za to šta se dogodio. Smatram da to nije pošteno prema njima. Podsjećam da se od 1992. do 1996. godine srpski sportaši nisu mogli natjecati na međunarodnim natjecateljima, tako da ih razumijem – rekao je Nole.