Roland Garros

Novak Đoković svladao Mađara Martona Fucsovicsa i prošao u treće kolo Roland Garrosa

Hina

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Jedan set je izgubio Rus Andrej Rubljov svladavši domaćeg igrača Mouteta



PARIZ Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u treće kolo Grand Slam turnira u Roland Garrosu, u drugom kolu je sa 7-6(2), 6-0, 6-3 svladao Mađara Martona Fucsovicsa.


Đoković je autoritativno otvorio meč te je poveo 3-0, a potom i 5-2. No, to mu nije bilo dovoljno da lako osvoji prvi set. Fucsovics je nadoknadio rezultatski minus te je izborio tie-break gdje ipak nije uspio parirati drugom nositelju.


U ostatku meča Đoković se potpuno razigrao te je lakoćom slomio otpor mađarskog tenisača. Do kraja je Đoković ispustio tek tri gema te je pobijedio 7-6(2), 6-0, 6-3.




Idući suparnik Đokovića bit će španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina, 29. nositelj, koji je u tri seta svladao domaćeg igrača Van Asschea sa 6-4, 6-3, 7-6(6).


Jedan set je izgubio Rus Andrej Rubljov svladavši domaćeg igrača Mouteta 6-4, 6-2, 3-6, 6-3, dok je iznimno uvjerljiv bio Talijan Lorenzo Musetti koji je sa 6-1, 6-1, 6-2 nadigrao Rusa Ševčenka.


Roberto Bautista Agut je imao 2-0 u setovima protiv Peruanca Juana Pabla Varillasa, ali je na kraju slavio peruanski tenisač sa 1-6, 4-6, 6-3, 6-1, 6-1.