Velikan u Zadru

Novak Đoković posjetio Višnjik: “Teren djeluje jako dobro i tribine su zaista impresivne…”

Hina

Iva Majoli, Novak Đoković i Nikolina Babić/Foto PIXSELL

Iva Majoli, Novak Đoković i Nikolina Babić/Foto PIXSELL

Prvi puta sam u Zadru iako sam posjetio većinu gradova Hrvatske. Veseli me doživjeti i iskusiti novo mjesto i grad - rekao je ĐokovićZADAR  Jedan od najboljih tenisača svijeta Novak Đoković u pratnji teniske legende Gorana Ivaniševića posjetio je stadion i novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza u Zadru.


U njihovoj pratnji bili su i predsjednica HTS-a Nikolina Babić, izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli te član Organizacijskog odbora Adria Toura Goran Đoković.


“Teren djeluje jako dobro i tribine su zaista impresivne. Koliko sam razumio kapacitet je skoro devet tisuća ljudi. Za sada je dozvoljeno pola do toga što je jednako količini ljudi koja je bila u Beogradu što je zaista puno ljudi,” kazao je Đoković.
“Prvi puta sam u Zadru iako sam posjetio većinu gradova Hrvatske. Veseli me doživjeti i iskusiti novo mjesto i grad. Zadar je poznat po epitetu sportskog grada koji dominira u košarci, rukometu pa i tenisu. Jako je lijepa tradicija i kultura sporta u Zadru. Ono što sam za sada čuo je veliki interes publike i ovim putem pozvao bih još jednom sve da dođu kako bismo svi zajedno uživali u humanitarnom sportsko – glazbenom spektaklu kojeg ćemo prirediti od petka do nedjelje,” istaknuo je Đoković.


Đokovićev dolazak na Višnjik izazvao je pažnju brojnih mladih sportašica i sportaša, ali i drugih ljubitelja sporta koji su u tom trenutku bili u ŠC Višnjik. Svjetska teniska zvijezda spremno se fotografirala i potpisivala autograme i teniske loptice. Brojnim Zadranima ovaj prvi susret s Novakom zasigurno će ostati u dugom sjećanju.


“Došao nam je jedan od najpopularnijih sportaša na svijetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Vidjeli smo da je u Beogradu bio spektakl što se tiče i publike i tenisa, igrali su odličan tenis, idemo to nastaviti i u Zadru,” istaknuo je Goran Ivanišević.


Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.


Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat glazbeni program u kojem će nastupiti Gibonni, Petar Grašo te koncert iznenađenja.