ATP Astana

Novak Đoković nakon predaje Danila Medvjedeva u finalu Astane ima priliku ponoviti ono što je posljednji napravio Roger Federer

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Švicarac je posljednji tenisač koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio turnire u četiri različite kategorije



RIJEKA Danil Medvjedev predao je polufinalni meč na ATP turniru u Astani Novaku Đokoviću.


– Istegao sam mišić na nozi. Osjetio sam taj mišić kada me je Novak dvaput povukao na mrežu. Nisam želio ništa riskirati, da daljnjom igrom dodatno ozljedim mišić – rekao je ruski tenisač nakon meča koji je završio po završetku drugog seta kojega je Nole dobio u “tie breaku”. Đokovića u finalu turnira (12.30 sati) u Kazahstanu očekuje Stefanos Tsitsipas.


– Iznenađen sam što je Danil predao meč. Izgledao je OK. Možda se u posljednjih sedam, osam poena malo sporije kretao, ali za mene je to  bio pravi šok. Nadao sam se da ozljeda nije ozbiljna, međutim Medvjedev sigurno ne bi predao meč da nije bio ozlijeđen. Tužan sam zbog turnira, ljudi i Danila – rekao je Novak uoči svojeg drugog finala u tjedan dana i prilike da ponovi nešto je posljednje uspjelo Rogeru Federeru prije 12 godina, a to je da osvoji turnire iz četiri kategorije u jednoj godini.




Švicarac je 2010. godine slavio Stockholmu (250), Baselu (500), Cincinnatiju i na Australian openu. Novak je pak do sada osvojio Wimbledon, Masters u Rimu i nedavno turmira u Tel Avivu (250). Turnir u Astani je iz kategorije 500. Novak će ujedno danas juriti svoju jubilarnu 90. titulu.