Ulaže u znanost

Novak Đoković kupio dansku tvrtku koja razvija lijekove protiv COVID-a, za njega rade i znanstvenici u Australiji!

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Iz Đokovićeve tvrtke navode kako se ne bave razvijom cjepiva već isključivo lijekova za tretiranje oboljelih od COVID-a 19



RIJEKA Dan prije nego što je australski Sud najavio da će javnost upoznati sa sadržajem svojem odluke i obrazloženjem pod kojim su uskratili vizu Novaku Đokoviću agencija Reuters objavila je zanimljivu vijesti. Najbolji svjetski tenisač i vjerojatno najpoznatiji “antivakser” na svijetu prošle godine postao je 80 postotni vlasnik danske biotehnološke tvrtke – QuantBioRes.


Preciznije, Novak je vlasnik 40,8, a njegova supruga Jelena 39,2 posto dionica te tvrtke koja se bavi “razvijanjem razvijanjem tretmana i lijekova za retroviruse i otporne bakterije”. Navedena kompanija se između ostaloga bavi i lijekovima koji će pomoći u liječenju oboljenih od koronavirusa.


Iz Đokovićeve tvrtke navode kako se ne bave razvijom cjepiva već isključivo lijekova za tretiranje oboljelih od COVID-a 19.




“S našom inovativnom RRM tehnologijom nastojimo pomoći čovječanstvu razvijajući tretman i lijek za retroviruse i rezistentne bakterije”, poručili su iz tvrtke QuantBioRes, pod čijom kapom rade znanstvenici na 11 različitih lokacija, a jedna od njih je i  – Australija.