Trening susret

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala Italiju, Krapić postigao jedan pogodak

Hina

Ivan Krapić/Foto REUTERS

Ivan Krapić/Foto REUTERS

Meni je bilo bitno da ova jedna nova reprezentacija odigra kvalitetnu utakmicu, a tako je i bilo - rekao je izbornik Tucak



ZAGREB Vaterpolska reprezentacija Italije pobijedila je Hrvatsku u Zagrebu, u prijateljskom susretu, s 12-11 (4-1, 2-2, 3-4, 3-4) čime je uzvratila izabranicima Ivice Tucka na identičan način.


Naime, prije mjesec dana iste su reprezentacije igrale u talijanskoj Imperiji, a tom je prilikom Hrvatska pobijedila 12-11.


Od samog starta ogleda u Zagrebu Italija je bila u rezultatskoj prednosti pa je prvu četvrtinu dobila 4-1, a tijekom druge dionice je vodila 6-1 premda je u Zagrebu igrala bez reprezentativaca iz Pro Recca i Brescije.




Hrvatska, također u šarenom igračkom kadru, se uspjela rezultatski vratiti u susret, a Italija je do pobjede došla u posljednjoj sekundi ogleda kada je, s igračem više, za 12-11 zabio Bruni.


Prvo ime Hrvatske bio je Luka Bukić koji je zabio više od polovice hrvatskih pogodaka (čak šest). Dva su dodali Benić i Biljak, a jedan Krapić.


„U ovom trenutku rezultat je stvarno najmanje važan. Meni je bilo bitno da ova jedna nova reprezentacija odigra kvalitetnu utakmicu, a tako je i bilo. Vidio sam energiju i želju, a u svemu su se naravno događale i pogreške. Postoji mnogo prostora za napredak, ali, ponavljam, stvarno sam zadovoljan energijom koju su dečki pokazali“, poručio je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak.


Vaterpolo, prijateljske:


Hrvatska – Italija 11-12 (1-4, 2-2, 4-3, 4-3)