Dijamantna liga

Norvežanin Jakob Ingebrigtsen postavio novi svjetski rekord na 2000 metara, Shericka Jackson istrčala četvrti rezultati svih vremena

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Odličan nastup opet je imao i Šveđanin Armand Duplantis, vladar skoka s motkom je slavio s rekordom mitinga od 6,10 metara



BRUXELLES Norvežanin Jakob Ingebrigtsen postavio je novi svjetski rekord na 2000 metara na mitingu atletske Dijamantne lige u Bruxellesu.


Na dionici na kojoj se rijetko održavaju utrke Ingebrigtsen je ostvario vrijeme od 4:43.13 minuta i tako za 1.66 sekundi nadmašio dosadašnji rekord kojega je od 1999. godine držao Marokanac Hicham El Guerrouj.


Sjajan je rezultat ostvarila i svjetska prvakinja na 200 metara Jamajčanka Shericka Jackson koja je slavila s četvrtim rezultatom svih vremena u toj disciplini od 21.48 sekundi. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Jackson je trčala 21.41 što je drugi najbolji rezultat svih vremena, a ona je i vlasnica trećeg najboljeg vremena u ovoj disciplini od 21.45. Brže je trčala samo Florence Griffith-Joyner koja je na OI u Seulu ostvarila vrijeme od 21.34.




Odličan nastup opet je imao i Šveđanin Armand Duplantis, vladar skoka s motkom je slavio s rekordom mitinga od 6,10 metara. Nakon što je osigurao pobjedu podigo je letvicu na visinu novog svjetskog rekorda od 6,23m, ali niti jedan od tri pokušaja nije bio uspješan.


Japanka Haruka Kitaguchi slavila je u bacanju koplja s najboljim rezultatom sezone na svijetu od 67,38m, dok je Jamajčanka Shanieka Ricketts u troskoku prvi put u karijeri preskočila granicu od 15 metara, pobijedila je sa 15,01m, a rekord mitinga ostvarila je i Nizozemka Femke Bol na 400 metara s preponama sa 52.11 sekundi.