Vaterpolo

Noa Burburan napustio Primorje EB i priključio se Solarisu

Valentina Prokić

Noa Burburan / Foto: V. KARUZA

Noa Burburan / Foto: V. KARUZA

Odluka je bila vrlo teška. Jako sam povezan s Primorjem EB, s dečkima s kojima sam igrao i trenerima koji su me vodili - rekao je Burburan



RIJEKANoa Burburan više nije član Primorja Erste bank, odlučio je promijeniti sredinu, te će tako s Kantride preseliti u Šibenik. Burburan je dogovorio dvogodišnju suradnju sa šibenskim Solarisom, momčadi koja je završila na četvrtom mjestu prvenstva Hrvatske i na desetom mjestu Premier regionalne lige.


– Jako sam sretan zbog uspješne realizacije dogovora sa Solarisom. Odluka je bila vrlo teška i još uvijek su mi emocije pomiješane. Jako sam povezan s Primorjem EB, s dečkima s kojima sam igrao sve ove godine te s trenerima koji su me vodili – počeo je priču 19-godišnji Noa Burburan, koji će dobre igre tražiti u novoj sezoni u južnijoj sredini.


Šibenski Solaris slaže mladu, ambicioznu momčad za predstojeću sezonu će im mladi riječki vaterpolist, koji se itekako iskazao svojim igrama tijekom protekle sezone, jako dobro doći.




– Iz Solarisa su otišli neki standardni igrači. Kada sam razgovarao s njima rekli su mi da slažu novu momčad, mladu, ali koja će biti konkurentna. Mogu reći da mi se ta ideja svidjela i da sam se našao u njihovoj priči o budućnosti – dodao je Burburan.


No, preseljenje u Šibenik donosi i neke velike promjene, prije svega odlazak iz obiteljskog doma.


– Nema više mamine i nonine kuhinje, ha ha ha… No, želja mi je bila probati igrati u novoj sredini – kroz smijeh se požalio mladi vaterpolist, koji će se osim privikavanja na novu momčad i sredinu, morati priviknuti i na samostalan život.


Burburan odlazi u, kako se čini, prijelomnom trenutku za Primorje EB, koje se pojačava iskusnim igračima uoči nove sezone. Na Kantridi žele iskorak, te im je prva želja bila zadržati postojeću momčad na okupu, što su u najvećoj mjeri i uspjeli, jer je Brubnjak ipak odlučio ostati na Kantridi. Zasad je Burburan jedini koji je pronašao novu sredinu. Mlada momčad je tako već dobila dvojicu iskusnika, Petra Muslima i Darka Brguljana, te 20-godišnjeg turskog centra Kaana Oguzcana. Na Kantridi još nisu završili s dovođenjem igrača, pregovara se s još jednim turskim bekom, a moguć je dolazak i jednog nizozemskog ljevaka.


– Sjajno je to što su došli Muslim i Brguljan, oni su stvarno iskusni vaterpolisti i sigurno će pomoći momčadi. Bit će sve potpuno drukčije. No, ja se vidim u Solarisu, više od deset godina sam u Primorju EB i nije mi lako otići, ali želio sam promjenu. Nova sredina, nova energija, novi ljudi, makar mi je teško ostaviti suigrače i sve one ljude u klubu koji su me izgradili kao igrača i kao osobu – poručio je Noa Burburan.


Mladi vaterpolist otišao je u potrazi za novim iskustvom, no korijene neće nikada zaboraviti.


– Zahvalio bih se Marijanu Pichleru, Bobanu Voštiću i Igoru Hiniću, koji su me vodili u mojoj karijeri i koji su me izgradili kao igrača te svima u klubu. Želim Primorju sve najbolje, kao i svim svojim suigračima te stručnom stožeru – zaključio je novo pojačanje šibenskog Solarisa Noa Burburan.