Korona efetki

Njemačka ostala bez utrke Formule 1, organizatore je strah da neće moći zatvoriti financijsku konstrukciju

Hina

Sebastien Vettel/Foto REUTERS

Sebastien Vettel/Foto REUTERS

Posljednji put Hockenheim je ugostio utrku formule 1 2019. godine, dok je Nuernburgring bio domaćin 2020. usprkos pandemiji koronavirusa



BERLIN  Šef natjecanja Svjetskog prvenstva u formuli 1 Stefano Domenicali u srijedu je izjavio kako kalendar za 2022. godinu ne predviđa niti jednu utrku u Njemačkoj.


“Imam osjećaj kako sami organizatori ne vjeruju da mogu organizirati utrku”, izjavio je Domenicali.


Usprkos tome što je njemački Mercedes sedmerostruki uzastopni svjetski prvak u konkurenciji konstruktora te što Njemačka ima dva svoja vozača, četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela (Aston Martin) i sina legendarnog Michaela Schumachera, Micka Schumacherja (Haas), ni u Hockenheimu, niti u Nuernburgringu se iz financijskih razloga ne žele obvezati za organizaciju sljedećih utrka.




Posljednji put Hockenheim je ugostio utrku formule 1 2019. godine, dok je Nuernburgring bio domaćin 2020. usprkos pandemiji koronavirusa. Ove godine nije predviđena utrka u Njemačkoj usprkos 23 utrke u kalendaru.


“Zanimanje za formulu 1 je veliko. Pogledajte samo Nizozemsku, Zandvoort je rasprodan za sljedeće tri godine”, dodao je Domenicali.