Trijumf u Londonu

Nikola Mektić ostvario svoj teniski san: “Ne mogu se izraziti kako se osjećam. Stvarno sam presretan”

Hina

Wesley Koolhof i Nikola Mektic/Foto REUTERS

Wesley Koolhof i Nikola Mektic/Foto REUTERS

Bio je to sjajan turnir za nas i nevjerojatan način da završimo godinu," dodao je hrvatski tenisač



LONDON  “Ne mogu se izraziti kako se osjećam. Stvarno sam presretan, ovo je ostvarenje sna, kazao je hrvatski tenisač Nikola Mektić koji je u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom osvojio ATP Finale u Londonu.


Mektić i Koolhof su stigli do trofeja nakon što su u završnom susretu sezone pobijedili Austrijanca Juergena Melzera i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 6-2, 3-6, 10-5.


“Već je veliki uspjeh bio što smo se kvalificirali za ovaj događaj. Cijeli turnir smo igrali dobro, a posebno u polufinalu i finalu. Presretan sam što smo pobijedili,” dodao je Nizozemac.




Hrvatsko-nizozemska kombinacija stigla je u London na turnir najboljih osam parova sezone kao peti nositelji, a na putu do trofeja izgubili su tek jedan meč i to treći u skupini protiv Kubota i Mela kad su već osigurali plasman u polufinale.


Zanimljivo, bio je to njihov posljednji međusobni nastup jer od iduće godine kreću s drugim partnerima. Mektiću će to biti kolega iz reprezentacije Mate Pavić.


Nisu mogli poželjeti ljepši rastanak. Jednogodišnju suradnju okončali su trijumfom na Mastersu u Londonu.


“Wes, puno ti hvala. Ovo nam je prvi zajednički naslov. Nije loše za prvi,” kazao je Mektić sa smiješkom.


“Bio je to sjajan turnir za nas i nevjerojatan način da završimo godinu,” dodao je hrvatski tenisač.


Bilo je to njihovo treće finale ove godine i prvi naslov nakon što su poraženi u Marseilleu i na US Openu.


Mektić je ovom pobjedom posao prvi Hrvat s titulom na završnici ATP sezone, a najbliže naslovu do sada je bio Ivan Dodig koji je prije šest godina u paru s Marcelom Melom izgubio od Boba i Mike Bryana.


Prije Koolhofa, još su tri Nizozemca slavila u parovima na ATP završnici, Jacco Eltingh i Paul Haarhuis zajedno u paru (1993, 1998), te Jean-Julien Rojer (2015).


Mektiću je ovo bilo 16. finale u karijeri, te osmi osvojeni naslov.