ATP Astana

Nikola Mektić i Mate Pavić svladali Ivana Dodiga i Austina Krajiceka i prošli u polufinale

Hina

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mektiću i Paviću je ovo deveto polufinale u sezoni u kojoj su igrali u sedam finala i osvojili četiri naslovaASTANA  Hrvatski teniski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić stigli su do polufinala ATP 500 turnira u kazahstanskom glavnom gradu Astani, gdje su u četvrtak u četvrtfinalu sa 7-6 (4), 6-3 pobijedili Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka.


U prvom setu nijedan par nije uspio oduzeti servis suparnicima pa je odluka pala u ‘tie-breaku‘ u kojem su Mektić i Pavić iskoristili drugu set-loptu i osvojili ga sa 7-4.


U drugom setu su Dodig i Krajicek prvi došli do prednosti i poveli sa 2-1 ‘breakom‘ u trećem gemu, ali su aktualni olimpijski pobjednici odmah uzvratili i izjednačili na 2-2. U osmom gemu su Mektić i Pavić došli do novog ‘breaka’, a u sljedećem iskoristili drugu meč-loptu za pobjedu.
Drugi nositelji će za mjesto u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između trećih nositelja, Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa, i njemačkog para Kevin Krawietz – Andreas Mies.


Mektiću i Paviću je ovo deveto polufinale u sezoni u kojoj su igrali u sedam finala i osvojili četiri naslova.