ATP Astana

Nikola Mektić i Mate Pavić izborili svoje 20. finale jednog turnira u posljednje dvije godine

Hina

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Ponajbolji par svijeta u polufinalu je svladao Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa



ASTANA  Ponajbolji teniski par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić, igrat će u finalu ATP 500 turnira u Astani, gdje su hrvatski reprezentativci u polufinalu svladali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 3-6, 7-6 (4), 10-7.


Bio je to peti međusobni dvoboj ovih parova i treća pobjeda hrvatske kombinacije, do koje su Mektić i Pavić došli iako nijednom nisu uspjeli oduzeti servis suparnicima.


Prvi set je odlučio jedan ‘break’, do kojeg su Granollers i Zeballos stigli u šestom gemu. Na početku drugog seta hrvatski par je izvukao 0-40 na servis Mate Pavića, što su bile i jedine prilike za ‘break’ u tom setu. Mektić i Pavić su bolje odigrali ‘tie-break’ drugog seta i odveli meč do odluke o pobjedniku u produženom ‘tie-breaku’.




Španjolsko-argentinski par je vodio sa 7-5, ali su hrvatski reprezentativci odgovorili s pet uzastopnih poena i izborili plasman u svoje osmo finale u ovoj sezoni, a ukupno 20. u posljednje dvije godine.


U drugom polufinalu će igrati Francuzi Adrian Mannarino i Fabrice Martin protiv Poljaka Huberta Hurkacza i Jana Zielinskog.


U pojedinačnoj konkurenciji prvi polufinalni par čine Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov. Tsitsipas je sa 7-6 (8), 6-3 bio bolji od Huberta Hurkacza, dok je Rubljov sa 6-1, 6-2 nadigrao Adriana Mannarina.