Wimbledon

Nikola Mektić i Mate Pavić bez većih problema svladali Nijemce i prošli u polufinale Wimbledona

Hina

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

Mate Pavić i Nikola Mektić/Foto REUTERS

U polufinalu će hrvatska kombinacija igrati protiv kolumbijskih tenisača Juana Sebastiana Cabala i Roberta FarahaLONDON Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić vrlo jednostavno su se probili u polufinale ovogodišnjeg turnira parova u Wimbledonu. U tri seta, sa 6-4, 6-3, 6-3, Hrvati su u četvrtfinalu nadjačali Nijemce Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.


Meč je trajao tek jedan sat i 40 minuta tijekom kojeg su drugi nositelji Mektić i Pavić iskoristili četiri od šest break prilika, dok njemački tenisači ni jednom nisu došli u šansu za oduzimanje suparničkog servisa.


Sve je počelo breakom Mektića i Pavića u premijernom gemu meča, u drugom setu su hrvatski igrači dva puta lomili suparnike na njihov početni udarac, dok su u trećem setu do breaka došli u pravom trenutku, kod 4-3 za 5-3. Odservirali su bez ikakvog problema potom za konačno slavlje.
U polufinalu će hrvatska kombinacija igrati protiv kolumbijskih tenisača Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. Inače, šesti nositelji Wimbledona pobijedili su u četvrtfinalu Amerikance Denisa Kudlu i Jacka Socka sa 6-3, 6-3, 6-7(3), 6-1.


Ta kolumbijska kombinacija slavila je u Wimbledonu 2019. godine, tijekom 2020. nije se igralo na londonskoj travi zbog pandemije koronavirusa, dok su prošle godine u All England Clubu slavili Mektić i Pavić.


Pobjedom u četvrtfinalu hrvatski igrači su ostvarili desetu uzastopnu pobjedu u Wimbledonu.


Wimbledon, četvrtfinale parova:


Nikola Mektić, Mate Pavić (Hrv/2) – Kevin Krawietz, Andreas Mies (Njem/7) 6-4, 6-3, 6-3