Sudski proces

Nick Kyrgios tvrdi da ima “suicidalne misli”, njegov odvjetnik traži procjenu mentalnog zdravlja

Hina

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Nick Kyrgios/Foto REUTERS

Kyrgiosov odvjetnik zastupao je sportaša na sudu u Canberri, gdje je 27-godišnji australski igrač optužen za fizički napadCANBERRA Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios tražit će da se protiv njega odbaci optužba za napad navodeći kao razlog njegovo mentalno zdravlje, izvijestili su u utorak australski mediji.


Kyrgiosov odvjetnik zastupao je sportaša na sudu u Canberri, gdje je 27-godišnji australski igrač optužen za fizički napad. Slučaj napada datira iz prosinca 2021., ali detalji optužbe još uvijek nisu poznati.


Finalist Wimbledona, čija prisutnost nije bila potrebna tijekom ovog u biti administrativnog saslušanja, trenutno je u Japanu, gdje sudjeluje na turniru u Tokiju.
Njegov odvjetnik Michael Kukulies-Smith zatražio je odgodu kako bi se omogućila procjena mentalnog zdravlja Nicka Kyrgiosa, prema brojnim medijskim kućama uključujući javni servis ABC i Sydney Morning Herald. Sljedeće ročište zakazano je za 3. veljače.


Ranije ove godine Nick Kyrgios tvrdio je da je dugo patio od depresije i da je imao “suicidalne misli”, u dugačkoj poruci na društvenim mrežama popraćenoj njegovom fotografijom snimljenom 2019. tijekom Australian Opena.


“Ako bolje pogledate fotografiju, možete primijetiti da sam samoozljeđivao svoju desnu ruku. Imao sam suicidalne misli i doslovno sam imao problema s ustajanjem iz kreveta, a da ne spominjem nastup pred milijunima ljudi”, objasnio je Kyrgios.