NHL liga

NHL liga počinje 13. siječnja, a zbog kanadskih restrikcija bit će novina u sustavu natjecanja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kanadska vlada je zatvorila svoje granice sa Sjedinjenim Državama zbog pandemije Covid-19, s izuzetkom određenih osnovnih usluga



NEW YORK  Sjevernoamerička liga hokeja na ledu (NHL) objavila je u subotu da će nova, skraćena sezona, u kojoj će svaka momčad odigrati 56 utakmica, započeti 13. siječnja 2021. godine, ukoliko dobiju dopuštenje kanadskih vlasti.


Kanadska vlada je zatvorila svoje granice sa Sjedinjenim Državama zbog pandemije Covid-19, s izuzetkom određenih osnovnih usluga, a NHL liga će najvjerojatnije stvoriti novu skupinu od sedam kanadskih momčadi.


Šef lige Gary Bettman rekao je u srijedu da je jasno je se neće odigrati po 82 utakmice u regularnoj sezoni, ali se nada početku sredinom siječnja. On je dodao kako još uvijek postoji opcija da se igra regularno u svim gradovima, ali je u igri i opcija “balona”, kao što je završila prošla sezona.




Na kraju regularne sezone, četiri najbolje momčadi iz svake divizije plasirat će se u doigravanje, izvijestili su kanadski mediji.


Posljednji Stanley kup osvojio je Tampa Bay Lightning i to sa završnicom u rujnu, kada su u finalu svladali Dallas Starse s 4-2.