NFL liga

New England Patriotsi su pronašli zamjenu za Toma Bradyja, angažiran je oporavljeni Cam Newton

Hina

Cam Newton/Foto REUTERS

Cam Newton/Foto REUTERS

Prošle godine Newton je zbog ozljede stopala odigrao samo dvije utakmice te se u prosincu morao podvrgnuti operaciji zbog čega su ga Panthersi otpustili u ožujku



BOSTON Najuspješnija NFL momčad u 21. stoljeću, New England Patriotsi objavili su kako su kompletirali potpisivanje jednogodišnjeg ugovora sa 31-godišnjim “quarterbackomCamom Newtonom.


Newton je 2011. godine bio izabran kao prvi na “draftu” te je svih svojih devet dosadašnjih sezona proveo u momčadi Carolina Panthersa s kojima je prije četiri godine stigao do “Super Bowla” u kojem je izgubio od Denver Broncosa, a u toj je sezoni zbog svojih odličnih igara Newton proglašen najkorisnijim igračem lige.


No, prošle godine je Newton zbog ozljede stopala odigrao samo dvije utakmice te se u prosincu morao podvrgnuti operaciji zbog čega su ga Panthersi otpustili u ožujku. Potom ga niti jedna momčad nije htjela angažirati sve dok se na taj korak nisu odlučili Patriotsi koji su proljetos ostali bez Toma Bradyja, “quarterbacka” s kojim su osvojili šest naslova prvaka uz još tri nastupa u “Super Bowlu”, a koji je karijeru odlučio nastaviti u Tampa Bay Buccaneersima.




Iz Patriotsa su objavili kako bi ukupna vrijednost Newtonova ugovora sa svim bonusima mogla narasti do 7.5 milijuna dolara.