Australian Open

Nakon trofejnog hrvatskog para od Australian Opena se oprostio i Ivan Dodig, Petra Martić prošla u osminu finala

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Hrvatska tenisačica svladala je u paru s Amerikankom Rogers 11. nositeljice Ukrajinku Ljudmilu Kičenok i Latvijku Jelenu Ostapenko



MELBOURNE  Petra Martić i američka tenisačica Shelby Rogers igrat će u osmini finala Australian Opena u konkurenciji ženskih parova, nakon što su u drugom kolu svladale 11. nositeljice Ukrajinku Ljudmilu Kičenok i Latvijku Jelenu Ostapenko sa 6-2, 4-6, 6-1.


Za plasman u četvrtfinale suparnice će im biti 5. nositeljice Čileanka Alexa Guarachi i Amerikanka Nicole Melichar-Martinez.


Bez plasmana u osminu finala turnira muških parova ostali su Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo. Njih su u drugom kolu sa 7-6 (2), 6-3 nadigrali Talijani Simone Bolelli i Fabio Fognini.




Počeo je i turnir mješovitih parova u kojem su Ivan Dodig i Francuskinja Kristina Mladenović došli do drugog kola pobjedom 6-7 (4), 6-4, 10-3 nad belgijskim parom Kirsten Flipkens – Sander Gille.


Mate Pavić i srbijanska tenisačica Nina Stojanović propustili su dvije meč-lopte u odlučujućem ‘tie-breaku’ u porazu od australske kombinacije Jaimee Fourlis – Jason Kubler koja je slavila sa 3-6, 6-3, 17-15.