Očekivana odluka

Nakon rukometnog i Hrvatski odbojkaški savez donio odluku o nastavku drugoligaških natecanja

Portal Novi list

U riječkoj praksi to znači da s treninzima i natjecanjima nastavljaju odbojkašice Drenove, odbojkaši Rijeke II, Mlake, Gornje Vežice, te juniori MOK RijekaRIJEKA Nakon rukometnog i Hrvatski odbojkaški savez prilagodio je svoju odluku najnovijim epidemiološkim mjerama koje su stupile na snagu u petak poslijepodne. HOS je kao i ostali loptački savezi prvo “zatvorio” sva natjecanja ispod Superlige, a onda, sukladno pojašnjenjima koja su stigla, omogućio natjecanja u drugom razredu, odnosno nacionalnim natjecanjima za mlađe uzrasne kategorije. Priopćenje HOS-a prenosimo u cijelosti:


“Odlukom Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH koja je donesena u PETAK 27.11.2020. godine te objavljena i dostavljena istog dana u poslijepodnevnim satima , ovim putem Vas želimo obavijestiti da se dozvoljava natjecanje i treniranje klubovima koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima.


Nastavno na tu odluku klubovi koji sudjeluju u Prvoj odbojkaškoj ligi za žene i 2. odbojkaškoj ligi za muške nastavljaju natjecanje i treninge od ponedjeljka 30.11.2020. Natjecanje u navedenim liga te u Kupu Hrvatske za muškarce i Kupu Snježane Ušić se nastavlja prema redovnom rasporedu, a kolo koje se nije održalo ovog vikenda u Prvoj ligi i za žene i 2. Ligi za muškarce molimo klubove da odigraju do početka drugog dijela sezone.
Utakmice 1. Kola Kupa Hrvatske  koje se nisu odigrale ( OK VELI VRH – OK MARINA KAŠTELA, OK SPLIT – OK BRDA, ŽOK SINJ – ŽOK ENNA VUKOVAR, OK ROVINJ-OKM CENTROMETAL i MOK ŽELJEZNIČAR-MOK MURSA ) trebaju se odigrati u ovom tjednu, naravno ukoliko situaciju s COVIDOM u tim klubovima to dopusti kako bi se što veći broj utakmica 2. kola KUPA odigrao prema redovitom rasporedu 5. i 6. prosinca 2020.godine.


Odbojkaška natjecanja koja se mogu odvijati u ovom trenutku su:


  • SUPERLIGA muški i žene
  • KUP HRVATSKE muški
  • KUP Snježane Ušić za žene
  • PRVA liga za žene
  • 2. liga za muški
  • Državno juniorsko prvenstvo za muškarce i žene, stoji u priopćenju HOS-a.

U riječkoj praksi to znači da s treninzima i natjecanjima nastavljaju odbojkašice Drenove, odbojkaši Rijeke II, Mlake, Gornje Vežice, te juniori MOK Rijeka.