Skupština BK Rijeka

Nakon 12 godina Boksački klub Rijeka dobio novog čelnika, Ante Vičević predao ključeve Danielu Kalmaru

Denis Frančišković

Ante Vičević, Daniel Kalmar i Kristijan Hodak/S. DRECHSLER

Ante Vičević, Daniel Kalmar i Kristijan Hodak/S. DRECHSLER

Imamo dva važna cilja. Prvi je nova dvorana s oko 300 kvadratnih metara u središtu grada, te da naša dva borca Mateja Uremovića i Petra Cetinića dovedemo na najvišu moguću razinu - kaže Kalmar



RIJEKA  Daniel Kalmar novi je predsjednik Boksačkog kluba Rijeka. Jednoglasna je to odluka jučerašnje izborne Skupštine borilačkog kluba s Mlake na kojem je i službeno inaguriran novi nasljednik Ante Vičevića. Vičević je na toj funkciji proveo više od desetljeća, a ubuduće će obnašati funkciju dopredsjednika, dok su i Izvršni odbor još ušli Kristijan Hodak, Damir Ježić i Aron Grubišić. Kalmar je zahvalio na ukazanom povjerenju, a podršku novom vodstvu došle su dati i jake snage krovne hrvatske boksačke organizacije, čelni čovjek HBS-a Bono Bošnjak, Marko Marović, tajnik Saveza, Željko Mavrović, Asmir Aske Vojnović… te niz znanih klupskih imena.


– Dvije sam godine u klubu i u startu imamo dva važna cilja. Prvi je da dobijemo novu dvoranu s oko 300 metara kvadratnih u središtu grada, što je pri realizaciji, te da je potom moderno opremimo s natjecateljskim ringom i rekvizitima – ustvrdio je Kalmar dodajući: – Drugi važan zadatak je naša dva borca s velikim potencijalom, Mateja Uremovića i Petra Cetinića, dovesti na najvišu moguću razinu.


Ante Vičević podnio je financijsko izvješće, istaknuvši kako je na računu kluba ostalo blizu 30 tisuća kuna te pojasnio kako je klub djelovao u svima nezahvalnoj situaciji korona krize. U klubu su posebno nezadovoljni što su bez velikih objašnjenja ostali bez prostora na Brajdi u Manzonijevoj ulici nakon tridesetak godina. Tamošnja dvorana je srušena za potrebe projekta Rijeka EPK 2020. i svi se nadaju da će projekt nove dvorane što prije zaživjeti. Poglavito jer svi iz Ulice Milutina Baraća su željni rada i natjecanja. Već 19. ovog mjeseca na rasporedu je četvrto kolo Prve lige, 26. rujna na programu je Pevex liga, dok 22. studenog klub organizira Otvoreno prvenstvo PGŽ-a.




– Na dosadašnjoj funkciji sam bio nepunih 12 godina. To je volonterski posao, a ja jednostavno volim boks. S Kalmarom se odlično slažem i smatram da smo u ovoj kombinaciji još jači i bolje posloženiji. Vjerujem da će sve ovo biti na boljitak riječkog boksa i naših boksača. Očekujemo u narednom razdoblju još neke zapaženije rezultate – rekao je Vičević, koji će uz funkciju dopredsjednika kluba nastaviti obnašati onu predsjednika županijskog Saveza i člana Izvršnog odbora HBS-a.


Mavrović: Raduje što imamo ljude koji žele pomoći boksu

Skupštini je nazočio i Željko Mavrović, znano ime hrvatskog boksa, koji je uz Bonu Bošnjaka, prvog čovjeka HBS-a, dao svesrdnu podršku novom vodstvu Rijeke.


– Sjajno je da u našim gradovima poput Rijeke imamo dobar i kvalitetan boksački klub. Raduje što imamo ljude koji žele raditi i pomoći, živjeti s klubom. Osobno sve ovo doživljavam kao nekakav razvojni centar mladih ljudi gdje mogu podosta naučiti o životu i sebi. Neki od njih će biti dobri, neki vrhunski. Danas u Rijeci imamo dva vrhunska boksača, a vjerujem da će ih uz ovakvu podršku biti i još više – rekao je Mavrović.