Dobrodošla pomoć

Najveći lanac marina na Mediteranu i Jedriličarski klub 3. maj potpisali sponzorski ugovor

Portal Novi list

Vojko Gorše i Josip Ostrogović/Foto ACI

Vojko Gorše i Josip Ostrogović/Foto ACI

Ugovor o sponzorstvu potpisali su član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović i Vojko Gorše, predsjednik 3. maja



RIJEKA  Najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d. realizirao je još jednu vrijednu suradnju, ovog puta uputio je podršku kultnom riječkom Jedriličarskom klubu 3. maj, s kojim je potpisan ugovor o nabavki jedrilice klase Optimist za treninge i natjecanja dječjih uzrasta. Ugovor o sponzorstvu potpisali su član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović i Vojko Gorše, predsjednik 3. maja.


Riječki klub već 75 godina uspješno promiče jedrenje, a posebnu pozornost pridaje razvoju mladih generacija jedriličara.


– Tijekom 40 godina duge tradicije ljubavi prema moru i strasti prema jedrenju, ACI je izrastao, ne samo u jednog od simbola nautike na Mediteranu, već i u jednog od najistaknutijih zagovaratelja jedrenja kao sporta i načina života, odgajajući pritom brojne generacije domaćih nautičara, a među njima i danas proslavljene olimpijce. Itekako prepoznajemo i cijenimo domaće klubove koji promiču ovaj prekrasni sport – poručio je Josip Ostrogović.




ACI u 2023. godini slavi jubilarnu 40. obljetnicu poslovanja, a u nautičkoj zajednici posebno cijeni organizacije koje su svojim radom također postale lokalnim, ali i nacionalnim simbolom dugovječnosti i tradicije izvrsnosti.


– Budući da imamo privilegiju živjeti u blizini mora, dužni smo omogućiti djeci boravak na moru i sportske aktivnosti koje more nudi. Stoga smo pokrenuli kampanju »Jer jedriti se mora!« kojom smo kroz pristigle donacije do sada prikupili značajna financijska sredstva za nabavku novih plovila, a kampanja traje i dalje – rekao je predsjednik Vojko Gorše.