Ljubavna idila

Najslavniji skijaški par na svijetu objavio da se zaručio, ali nema još govora o datumu vjenčanja

Hina

Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Najbolja svjetska skijašica i norveški specijalist za brze discipline su u romantičnoj vezi od svibnja 2021.



INNSBRUCK  Najslavniji skijaški par, Amerikanka Mikaela Shiffrin i Norvežanin Alexander Aamodt Kilde, objavio je u petak na Instagramu fotografije iz Innsbrucka na kojima najbolja skijašica svijeta pokazuje zaručnički prsten.


O datumu vjenčanja još nije bilo riječi, ali je 31-godišnji Kilde svoje pratitelje obavijestio da je o tome još prerano govoriti, te da će se to vjerojatno dogoditi onda kad će se malo smiriti, “tako da će vjerojatno proći još nekoliko godina”.


Najbolja svjetska skijašica i norveški specijalist za brze discipline su u romantičnoj vezi od svibnja 2021.




Innsbruck je Kildeu postao drugi dom, nakon što je u siječnju ove godine doživio težak pad neposredno prije cilja spusta u švicarskom Wengenu te se u ovom austrijskom gradu oporavlja od operativnih zahvata na desnoj potkoljenici i lijevom ramenu. Shiffrin je nakon nesreće pohitala kako bi bila u bolnici uz svog partnera, iako je bila usred lova na nove trofeje.


“U teškim trenucima ti postane jasno tko te voli i brine za tebe”, izjavio je tada 31-godišnji Norvežanin koji je još uvijek u procesu oporavka tijekom kojeg je postalo jasno koliko mu znači veza sa Shiffrin.


“Naravno, bilo je puno uspona i padova, a jedan od vrhunaca je bila bliskost s mojom obitelji, a posebno s Mikaelom”, otkrio je Kilde u razgovoru koji će u petak emitirati norveška televizija NRK, prenosi francuska izvještajna agencija AFP.


“Tijekom boravka u bolnici u Innsbrucku rekao sam si da je došao čas. Nazvao sam i naručio prsten. Dakle, zaručen sam”, dodao je Kilde.


Posljedice pada u Wengenu su bile tako ozbiljne, da je Kilde razmišljao i o mogućem završetku skijaške karijere. Međutim, njegovi navijači i ljubitelji skijanja mogu biti mirni, jer je Norvežanin najavio svoj povratak.


“Vratit ću se, osjećam da je to moguće i realno”, objavila je norveška televizija NRK.


“Imam 31 godinu i to je na neki način najbolja dob. Mogu se natjecati do 40. godine, ali sada moram zablistati. Zato se moram vratiti i ponovno iskušati svoju sreću”, dodao je Kilde koji je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa u sezoni 2019./2020.


Nažalost, ni Mikaela Shiffrin nije prošla bez ozljeda, ali se, za razliku od svog zaručnika, uspjela vratiti na stazu prije kraja sezone i trijumfima u zadnja dva slaloma, u švedskom Areu i austrijskom Saalbachu, poboljšati apsolutni rekord na 97. pobjeda u utrkama za Svjetski kup. Shiffrin sada ima 11 pobjeda više od legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, a za očekivati je da će postati prva u povijesti koja će doći do troznamenkastog broja pobjeda u Svjetskom kupu.


No, pad na spustu u Cortini d’Ampezzo i ozljeda koljena spriječili su 29-godišnju Amerikanku da sezonu završi osvajanjem šestog Velikog kristalnog globusa, iako je u trenutku pada imala veliku bodovnu prednost. Izostanak Shiffrin s utrka u ključnom dijelu sezone iskoristila je Švicarka Lara Gut Behrami i preotela Amerikanki trofej za najbolju skijašicu u prošloj sezoni.