Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač otvoreno prozvao organizatore Australian Opena i tamošnju Vladu: “Nedopustivo je to što su napravili Novaku Đokoviću”

Portal Novi list

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Odnositi se prema njemu na takav način, to je zbilja katastrofalno. Ne samo za njega nego i za cijeli tenis, kao i za samu sliku Australije i Australian Opena - rekao je Marin



ZAGREB Marin Čilić tijekom dodjele stipendija za nadarene glazbenike i sportaše osvrnuo se, kako prenosi Sport klub, na otvaranje sezone, ali i situaciju s Novakom Đokovićem.


– Mislim da mogu biti zadovoljan otvaranjem sezone: dva polufinala na turnirima u Adelaideu, potom odlični mečevi na Australian Openu, pobjeda protiv Rubljova i dobra igra u teškom meču protiv Aliassimea, koji je bio u izvrsnoj formi i zamalo je poslije pobijedio Medvjedeva. To mi je potvrda da je moja forma na sjajnoj razini i da imam pravo ove sezone očekivati dobre rezultate. No također sam svjestan da igru moram i dodatno nadograđivati – započeo je Čilić pa se dotaknuo situacije s Novakom i australskom Vladom.


“Nedopustivo je da se to moglo dogoditi na takav način, da čovjek dođe u Australiju i da prođe kroz tu kalvariju. To se moralo ili riješiti prije ili na bolji način kad je on već došao onamo. Ipak nije on bilo tko, Novak je veliko ime, jedno od najvećih imena tenisa u posljednjih 10 – 15 godina. Odnositi se prema njemu na takav način, to je zbilja katastrofalno. Ne samo za njega nego i za cijeli tenis, kao i za samu sliku Australije i Australian Opena. Vidjet ćemo što će ostatak sezone donijeti, kakva će biti pravila. Svaka država ima svoju regulativu, ali zasigurno taj početak sezone što se tenisa tiče nije bio najsjajniji.”