Dobar nastup

Najbolji hrvatski bacač kugle osvojio drugo mjesto na Memorijalu Istvan Gyulai u Mađarskoj

Ivana Vaupotić

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Filip Mihaljević/Foto REUTERS

Filip Mihaljević svoj najbolji hitac os 21,77 metara bacio je u trećoj serijiRIJEKA  Filip Mihaljević osvojio je drugo mjesto u bacanju kugle s hicem od 21,77 metara na Memorijalu Istvan Gyulai u Szekesfehervaru, jakom World Athletics Continental Touru Gold mitingu. Najbolji hrvatski bacač kugle svoj je najbolji hitac bacio u trećoj seriji, pobijedio je Novozelanđanin Tomas Walsh kugla kojega se zaustavila na 22,22 metra, daljini četvrtog rezultata ove sezone na svijetu, dok je treće mjesto pripalo Amerikancu Joshu Awotundeu s 21,70 metara.


Filip Mihaljević natjecanje je otvorio prijestupom, u drugom je pokušaju kuglu bacio 21,34 metra i odmah zasjeo na drugo mjesto koje nije do kraja ispuštao. Nakon 21,77 metara u trećoj seriji, sprava najboljeg hrvatskog bacača kugle zaustavila se na 21,17 metara, a u posljednja je dva pokušaja imao hice od 21,58 i 21,04 metra.


Mađarski je miting peto natjecanje Filipa Mihaljevića ove sezone, najuspješniji je bio na prvenstvu Hrvatske u Karlovcu na kojem je kuglu bacio 21,94 metra, čime je popravio svoj i državni rekord.