Teniska revija

Na terenima teniske akademije Ivana Ljubičića u lipnju će se održati Europsko prvenstvo veterana

Zlatko Horvat

Hrvatska je veteranima poznata destinacija. Lani je Europsko prvenstvo održano u Umagu koji je bio domaćin i veteranskih nadmetanja reprezentacija



RIJEKA Europsko tenisko prvenstvo veterana igrat će se od 6. do 12. lipnja na Lošinju, na terenima Ljubičić teniske akademije. Bit će to prvi od triju prvenstava koji bi se trebali igrati na terenima Ljubičić teniske akademije. Igrat će se na 17 terena Punte i Sunčane uvale, dok će akademija u tom tjednu raditi u Čikatu.


Nastupat će tenisači i tenisačice u kategorijama od plus 30 do plus 90 godina u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima. S obzirom na to da je prvenstvo Open karaktera, pravo nastupa imaju veteranke i veterani iz cijelog svijeta.


Ivan Ljubičić, bivši treći tenisač svijeta, koji u Malom Lošinju od rujna prošle godine vodi akademiju, presretan je što će Lošinj ugostiti svjetsku veteransku tenisku kremu.




– Siguran sam da će, bez obzira na pobjede i poraze, svi uživati na Lošinju, kao i to da ćemo na terenima akademije vidjeti dobre mečeve – poručio je Ivan Ljubičić.


Hrvatska je veteranima poznata destinacija. Lani je Europsko prvenstvo održano u Umagu koji je bio domaćin i veteranskih nadmetanja reprezentacija. Ovoga ljeta veterani će se za bodove u Opatiji boriti 57. put…


– Veteranski tenis je važna komponenta naše strategije i Europsko prvenstvo predstavlja krunu za više tisuća naših igrača. Siguran sam da će svi sudionici i sudionice uživati u nezaboravnom tjednu na hrvatskom suncu – poručio je Ivo Kaderka, predsjednik Tenisa Europa.