Skoči na Krk

Na Ribarskom mulu u Krku održat će se atraktivno natjecanje u skoku s motkom

Mladen Trinajstić

Marko Srdoč, Ivica Orlić, Ivana Kovačić i Fran Bonifačić/M. TRINAJSTIĆ

Marko Srdoč, Ivica Orlić, Ivana Kovačić i Fran Bonifačić/M. TRINAJSTIĆ

Na inicijativu Frana Bonifačića, atletičara Krka i mlađeseniorskog državnog rekordera u desetoboju, AK Krk s Turističkom zajednicom Grada Krka 31. kolovoza organizirat će atraktivno natjecanje



KRK   Da je ljubav između Krka i atletike, odnosno Atletskog kluba Krk, uzajamna, potvrđuje događaj koji će »kraljicu sportova«, ali i njene otočne promotore, staviti u prvi plan. Jump2Krk ili u prijevodu Skoči na Krk naziv je atletskoga natjecanja u skoku motkom, što će se održati 31. kolovoza na Ribarskom mulu u Krku. Na inicijativu Frana Bonifačića, atletičara Krka i mlađeseniorskog državnog rekordera u desetoboju, AK Krk s Turističkom zajednicom Grada Krka 31. kolovoza organizirat će atraktivno natjecanje koje su jučer predstavili predsjednik Krka Ivica Orlić, tajnik Marko Srdoč i direktorica TZ-a Krka Ivana Kovačić.


– Interakcija koja se stvori na događanjima izvan stadiona između publike i natjecatelja nešto je posebno i drugačije u odnosu na klasična natjecanja – ustvrdio je Fran Bonifačić, napomenuvši da mu je dodatan motiv u ideji za natjecanje bila i spoznaja o malobrojnosti otočana koji su ga imali prilike vidjeti kako se natječe.


– Jump2Krk neće biti revijalno, već pravo natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar – napomenuo je Marko Srdoč.




Dolazak na natjecanje potvrdili su skakači iz Slovenije, Italije i Austrije.


– Očekujemo da ćemo na rivi ugostiti između 15 i 20 motkaša koji skaču preko pet metara. Dolazak je najavio i hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, jednako kao i Slovenac Robert Renner, mlađeseniorski prvak Europe. Tu je i Austrijanac Riccardo Klotz, prvak Austrije i Balkana. Nadamo se i mnogim drugim skakačima za koje tek očekujemo da će potvrditi svoj dolazak na krčku rivu, među kojima je i slovenska skakačica Tina Šurtej, brončana na Svjetskom dvoranskom prvenstvu i četvrtoplasirana na Igrama u Tokiju – rekao je Bonifačić.


Ivana Kovačić, čelnica krčkog TZ-a, rekla je da će ovo natjecanje biti jedan od najzanimljivijih turističko-promotivnih događaja.


– Ovakva sportska manifestacija doprinosi strategiji razvoja turizma, ali i prepoznatljivog imidža grada Krka kao sportske i turističke destinacije. Osim da postane tradicionalna, zajednički će nam cilj biti da je učinimo još atraktivnijom, jačom i natjecateljski prestižnijom, a krajnji nam je cilj uvrstiti je u kalendar mitinga Europe – zaključila je Kovačić.