Smotra boćarske budućnosti

Na Podvežici svečano otvoren dvodnevni međunarodni boćarski juniorski turnir Božić 2023.

Zlatko Horvat

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Hrvatska juniorska reprezentacija ima priliku potvrditi odlične rezultate sa SP-a u Oranu



RIJEKA  Tradicija se nastavlja. Najbolji europski boćari u juniorskoj kategoriji stigli su na Podvežicu na kraju godine, gdje nastupaju na dvodnevnom međunarodnom juniorskom turniru Božić 2023., koji se nalazi u kalendaru Svjetske boćarske federacije. Nastupaju reprezentacije Slovenije, Francuske, Slovačke, Crne Gore i Hrvatske te reprezentacije Istarskog boćarskog saveza, Dalmacije i Primorsko-goranske županije, a organizaciju potpisuju Boćarski savez grada Rijeke i Boćarski savez PGŽ-a.


Foto S. DRECHSLER


Na svečanom otvaranju, na kojem su predstavljeni sve sudionice i sudionici, koji su dobili prigodne darove, nazočni su bili predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije Miljenko Butković, Ana Trošelj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, Sonja Šišić, pročelnica Upravni odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a, Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a, te Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova. Mladim sportašicama i sportašima govornici su poželjeli dobrodošlicu u grad i županiju, jednu od perjanica hrvatskog boćanja.


Hrvatska juniorska reprezentacija ima priliku potvrditi odlične rezultate sa SP-a u Oranu. Na programu su četiri discipline: precizno izbijanje, brzinsko izbijanje, bližanje i izbijanje u krug i par klasično.