71. Hanžekovićev memorijal

Na “Hanžeku” će nastupiti i dvije atletičarke koje su na posljednjim Igrama osvojile tri medalje

Hina

Shericka Jackson

Shericka Jackson

Namibijka Christine Mboma, trenutačno ponajveća svjetska sprinterska senzacija, bila je druga na 200 metara oborivši svjetski juniorski rekord, a Jamajćanka Shericka Jackson je osvojila broncu na 100 metara i zlato na 4x100 metara



ZAGREB U utrci na 200 metara na 71. Hanžekovićevom memorijalu nastupit će dvije atletičarke koje su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojile tri medalje, objavili su u ponedjeljak organizatori atletskog mitinga u Zagrebu.


Namibijka Christine Mboma, trenutačno ponajveća svjetska sprinterska senzacija, bila je druga na 200 metara oborivši svjetski juniorski rekord, a Jamajćanka Shericka Jackson je osvojila broncu na 100 metara i zlato na 4×100 metara. Jackson bi vjerojatno osvojila medalju i na 200 metara da u kvalifikacijama nije ležerno usporila pred ciljem i senzacionalno ispala.


U olimpijskom finalu na 200 metara nastupila je i druga namibijska juniorska senzacija Beatrice Masilingi, koja je svega dva tjedna kasnije osvojila srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nairobiju, iza Mbome.




Sve one lovit će 14. rujna na stadionu Mladosti rekord mitinga koji s 22.35 sekunde od 2012. godine drži Amerikanka Allyson Felix.


S obzirom na najbolje ovosezonske rezultate Mbome (21.81), Jackson (21.82) i Masilingi (22.18), koje su briljirale u petak na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu, rekord najtrofejnije atletičarke svih vremena Allyson Felix mogao bi otići u povijest.