Vrijedna obljetnica

Druženjem svih klupskih generacija na Drenovi obilježena 25. obljetnica ženskog odbojkaškog kluba

Ivan Volarić

Zajednička fotografija onih koji su pisali i koji će tek napisati povijest ŽOK Drenove

Zajednička fotografija onih koji su pisali i koji će tek napisati povijest ŽOK Drenove

Sve je počelo 4. svibnja 1998. godine inicijativom današnjeg trenera i predsjednika Ilije Matića



RIJEKA Legenda kaže da se 4. svibnja 1998. godine skupina entuzijasta na čelu s Ilijom Matićem, doktorom dentalne medicine i stručnim specijalistom kineziologije, okupila u prostorijama MO-a Drenova i osnovala ženski odbojkaški klub nazvan po sve napučenijem (pri)gradskom naselju bez ijednog sportskog kluba loptačkih sportova. Aktualni trener i prvi čovjek kluba Ilija Matić izabran je za predsjednika kluba, a u prvoj Upravi su bili još poznati odbojkaški trener Pero Božić, zatim Petar Popović, Mladen Črnjar, Radmila Pešut, tadašnji roditelji igračica…


Dva i pol desetljeća kasnije dio tih ljudi ponovo se našao na okupu. Naime, prošle subote u dvorani OŠ Drenova i njezinom dvorištu nizom aktivnosti obilježeno je 25 godina odbojkaškog kluba kroz čije redove su prodefilirala brojna poznata odbojkaška imena (Sanja Popović, Ivana Miloš, Ivana Kalebić…).


Zajednička fotografija onih koji su pisali i koji će tek napisati povijest ŽOK Drenove




Ilija Matić, Pero Božić, Petar Popović, Ivana Kalebić, Dragana Tadić, Jelena Pavličić… evocirali su odbojkaške uspomene dok su se mlade odbojkašice Drenove, zajedno s roditeljima i trenerima, trudile na terenu opravdati predviđanja da će se tradicija započeta prije dva i pol desetljeća nastaviti, a za 25 godina ponovo organizirati slično okupljanje.


Tajnik kluba Marko Matić pobrinuo se uz pomoć roditelja da nitko od stotinjak okupljenih s druženja ne ode gladan i žedan, a odbojkaška fešta uz uzvanike iz RSS-a, Županijskog odbojkaškog saveza i brojnih odbojkaških klubova iz Rijeke i okolice potraje dugo u noć.