Poziv mladima

Na Danu otvorenih vrata Veslačkog kluba Jadran “krštena” tri nova čamca i predstavljen novi projekt

Vladimir Mrvoš

A. KRIŽANEC

A. KRIŽANEC

Dan otvorenih vrata organiziran je u okviru Europskog tjedna sporta od strane Ministarstva turizma i sporta, a to je bio i povod da klub uputi poziv mladima, prije svega učenicima osnovnih škola, da se uključe u rad kluba



RIJEKA Tradicija Veslačkog kluba Jadran Rijeka duža je od jednog stoljeća. Osnovan je 26. ožujka 1922. godine u Martinšćici, na poticaj nekolicine entuzijasta i ljubitelja veslanja, a 1934. godine kada je dovršena izgradnja veslačkoga doma, Klub je u cijelosti preseljen u novu zgradu na Delti. Mnoge generacije prošle su kroz taj klub, a jučer je bilo posebno svečano. Ispred prostora kluba na Danu otvorenih vrata Jadrana ‘’krštena’’ su tri nova čamca i predstavljen je projekt naziva ‘’gRow strong’’, koji se provodi u partnerstvu s pet riječkih osnovnih škola uz potporu Ministarstva turizma i sporta.


Dan otvorenih vrata organiziran je u okviru Europskog tjedna sporta od strane Ministarstva turizma i sporta, a to je bio i povod da klub uputi poziv mladima, prije svega učenicima osnovnih škola, da se uključe u rad kluba.


– Klub danas broji 160 članova, a cilj nam je upisati još djece koja će proći školu veslanja i nastaviti se baviti ovim sportom. Pozivam djecu i njihove roditelje da dođu do nas, upoznaju se s našim klubom i postanu naši članovi – rekao je Marijan Pap, član uprave kluba.




O povijesti kluba nadahnuto je govorio Hrvoje Vukić, predsjednik Jadrana, a svečanost nije propustio niti Zlatko Lenac, jedan od najstarijih članova kluba.