Ženska odbojka

Mladostašice preko Belgijanki izborile osminu finala Kupa CEV-a. Kelteks i Marina Kaštela ispali

Hina

iStock

iStock



Odbojkašice zagrebačke Mladosti izborile su plasman u osminu finala Kupa CEV nakon što su u obje utakmice 16-ine finala pobijedile belgijsku ekipu VDK Bank Gent.


Na zagrebačkih 3-2, Mladostašice su u Gentu slavile s uvjerljivih 3-0 (25-23, 25-20, 25-22) izborivši osminu finala drugog po jakosti europskog natjecanja.


Za razliku od prvog susreta u Zagrebu, kada je bilo 3-2 za Mladost, u ovom su aktualne prvakinje Hrvatske dominirale od početka do kraja, odigrale koncentrirano i za samo 72 minute završile posao protiv vrlo dobre domaće ekipe.




“Odigrale su moje djevojke zaista maestralan susret, gotovo bez pogreške, taktički sjajno. Prijem servisa bio je na visini, bili smo dobri u napadu, obrana je također odradila lavovski dio posla. Sve u svemu, velika pobjeda u odličnoj utakmici,” kazao je trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković.


“No, nemamo puno vremena za slavlje, ove nedjelje igramo već u Osijeku osminu finala Kupa Hrvatske Snježane Ušić, dok nas u srijedu čeka Dinamo u MEVZA ligi. Nevjerojatno gust i težak raspored,” dodao je.


Mladostašice su u prvom setu serijom 5-0 okrenule rezultat u svoju korist (11-9) i zadržale tu prednost do kraja seta (25-23). U drugom su otvorile set sa 5-1, imale i 10-4, da bi uslijedio mali rezultatski pad pa su domaće došle do 10-12. Najveću prednost u drugom setu Mladost je imala kod rezultata 24-15 (+9) da bi set na kraju završio sa 25-20.


Gent je u trećem setu vodio sa 6-2 i 13:9, no Zagrepčanke su pojačale tempo, otišle na 23-19 i na kraju privele set kraju za 25-22 i konačnih 3-0.


Kod Mladosti je Andrea Mihaljević bila najučinkovitija sa 19 poena, uz nju dvoznamenkaste su bile Aida Mehić sa 12 te Katarina Pavičić sa 10 poena.


U osmini finala zagrebačka ekipa će se još jednom sastati s prvakinjama BiH, ekipom Gacko, koja je i u uzvratu u Karlovcu pobijedila Kelteks sa 3-2.


Kelteks je u prvom susretu u Trebinju izgubio sa 2-3, a nažalost identičnim rezultatom je poražen i u Karlovcu. Kelteks je dobio prvi set sa 25-19, iduća dva su otišla na gostujuću stranu (27-25, 25-21), u četvrtom setu je ponovo slavila hrvatska ekipa (25-23), da bi Gacko u petom setu bio bolji sa 15-8.


Gostujuću ekipu predvodila je Ana Gajić sa 25 osvojenih poena, dok je kod Kelteksa Doris Barić osvojila poen manje.


Mladost je s predstavnicama BiH već igrala na prvom kvalifikacijskom turniru za ulazak u skupinu CEV Lige prvakinja u Zagrebu i pobijedila sa 3-1.


U Challenge kupu odbojkašice Marine Kaštela su nakon domaćih 0-3, identičnim rezultatom izgubile i u uzvrtnom susretu 16-ine finala u Turskoj od Burse. Turska ekipka je rutinski odradila posao slavivši sa 25-16, 25-15, 25-15.


Kod domaće ekipe istaknula se Oleksandra Milenko sa 15 osvojenih bodova, dok je na hrvatskoj strani najbolja bila Marija Tomašević sa 8 osvojenih poena.