Veliko pojačanje

Mladost angažirala čudesnog brazilskog odbojkaša, dobio je nadimak – Stipe!

Hina

Gabriel Franco

Gabriel Franco

Nevjerojatno je brz i skočan, oduševio nas je sve na prvim treninzima - rekao je sportski direktor Darko Antunović



ZAGREB  Brazilci u hrvatskom nogometu nisu novost, ali jesu u – odbojci. U redovima odbojkaša Mladosti su odlazak Konstantina Čupkovića (katarski Al Arabi) odlučili nadomjestiti angažmanom primača-pucača iz Brazila, 25-godišnjeg 194 cm visokog Gabriela Franca. Donedavno je igrao za brazilsku momčad AVP Palmasa, a godinu dana ranije nastupao je i španjolsku Santanderinu.


– Trebalo je neko vrijeme da ga registriramo, bilo je dosta administrativnih poslova i samo za jedan dan smo promašili licencu za uzvratni susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka u Češkoj, koji smo na kraju izgubili 2:3. Uvjeren sam da smo ga imali na dispoziciji u tom susretu da bi prošli momčad Karlovarskog i plasirali se u posljednje pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. No, što je tu je, s njim smo dobili veliko pojačanje koje će nam i te kako koristiti kako u domaćoj Superligi tako i u susretima CEV kupa u kojem nastavljamo natjecanje, te u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi – rekao je sportski direktor Mladosti Darko Antunović i potvrdio da se radi o klasnom igraču.


– Nevjerojatno je brz i skočan, oduševio nas je sve na prvim treninzima, i nas u stožeru kluba, ali i sve igrače. Svi su ga s oduševljenjem prihvatili, dobio je odmah i nadimak Stipe. Potpisali smo ga do kraja sezone, uz opciju produženja ugovora.