Boćanje

Mladi hrvatski boćari zablistali na turniru u Monaku, osvojeno je čak pet prvih i četiri druga mjesta

Zlatko Horvat

Adrian Šipek, Žarko Jerčinović, Luka Tus i Vjekoslav Matetić/Foto HBS

Adrian Šipek, Žarko Jerčinović, Luka Tus i Vjekoslav Matetić/Foto HBS

Kod mlađih seniora (U-23) Filip Matijašić i Luka Gašpar osvojili su prvo mjesto u štafeti i drugo mjesto u paru, dok se Luka Gašpar popeo na vrh postolja u preciznom izbijanju



RIJEKA  Pet prvih i četiri druga mjesta osvojili su mladi hrvatski boćari na velikom boćarskom turniru u Monaku, na kojem su nastupile selekcije U-15, U-18 i U-23, kao i djevojke. U konkurenciji U-15 Adrian Šipek i Luka Tus osvojili su prvo mjesto u štafeti i u paru, dok je Adrian Šipek bio drugi u preciznom izbijanju. Žarko Jerčinović i Ivan Načinović osvojili su prvo mjesto u paru i drugo u štafeti, a Žarko Jerčinović bio je drugi u U-18 konkurenciji.


Kod mlađih seniora (U-23) Filip Matijašić i Luka Gašpar osvojili su prvo mjesto u štafeti i drugo mjesto u paru, dok se Luka Gašpar popeo na vrh postolja u preciznom izbijanju.


U sastavu hrvatske delegacije koju je predvodio Vjekoslav Matetić, direktor reprezentacija, bile su još boćarice Ema Maršanić i Ira Nimčević te izbornici Čedo Vukelić, Tomislav Kolobarić i pomoćni trener Dino Blečić.