Lijepi uspjeh

Mlađejuniorska štafeta AK Kvarner osvojila prvo mjesto na ekipnom dvoranskom PH u Zagrebu

Ivana Vaupotić

Rori Kezele, Helena Pervan, Elide Babić i Nicole Milić

Rori Kezele, Helena Pervan, Elide Babić i Nicole Milić

Sezonu je u Zagrebu otvorio i atletičar Krka Fran Bonifačić, koji je osvojio drugo mjesto u dalju skokom od 7,23 metra



RIJEKA Mlađejuniorska štafeta Kvarnera 4×400 metara, u sastavu Elide Babić, Rori Kezele, Helena Pervan i Nicole Milić, osvojila je prvo mjesto na Ekipnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske – prva liga, što je prošle nedjelje održano u Zagrebu. Riječke atletičarke ciljem su prošle za 3:56.99 minuta. Klara Barnjak osvojila je drugo mjesto u dalju skokom od 5,91 metra, Tin Vlahinja bio je treći u skoku uvis s preskočenih 194 centimetara. Dominik Babić istrčao je treći rezultat utrke na 800 metara (1:58.03), a treće mjesto osvojio je i Ivan Vujević u dalju, skočivši 7,21 metar. Vujević je natjecanje završio u četvrtoj seriji zbog ozljede zadnje lože.


Sezonu je u Zagrebu otvorio i atletičar Krka Fran Bonifačić, koji je osvojio drugo mjesto u dalju skokom od 7,23 metra. Bonifačić je drugo mjesto osvojio i u utrci na 60 metara prepone (8.43). U Zagrebu su nastupili i predstavnici Viškova, Sandro Čović Marić bio je šesti u bacanju kugle (13,10), dok je Karlo Čović Marić nadmetanje kuglaša završio na sedmome mjestu (11,51).


Mateo Ružić (Agram) bio je najbrži u utrci na 400 metara, u kojoj je do pobjede dotrčao za 47.61 sekundi, čime je bio tek jednu stotinku sekunde sporiji od norme za Europsko dvoransko prvenstvo, što će se od 5. do 7. ožujka održati u Torunu. Najbolji rezultat natjecanja ostvario je Ivan Horvat, hrvatski rekorder u skoku motkom, preskočivši 5,50 metara. Dino Bošnjak (Velika Gorica) istrčao je drugi hrvatski rezultat svih vremena u dvorani u utrci na 1.500 metara, od njegove 3:47.92 minute brže je trčao samo Branko Zorko.




Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske održat će se u tri kola kao zamjena za pojedinačna državna prvenstva u dvorani, koja su otkazana uslijed pandemije koronavirusa. Natjecanje ima sve discipline seniorskog dvoranskog prvenstva Hrvatske, a na njemu mogu nastupiti samo atletičari s ispunjenom normom. Tri prvoplasirana atletičara po disciplini skupljaju bodove, a ukupni pobjednik natjecanja bit će klub koji osvoji najviše bodova u sva tri kola. Iduće kolo na rasporedu je u subotu, treće je zakazano za 20. veljače.